A Huszár Mátyás, Dsupin Kata, Horváth Bence és Kelemen Márton négyese által működtetett balatonfüredi étterem az elmúlt két évben a térség egyik legkedvesebb és leglazább színfoltja volt. Igazi zarándokhellyé vált, olyan signature fogásokkal, mint a malacfül vagy a dödölle. Az elmúlt évben az étterem csapata a fermentálás világába is bevetette magát, utolsó nyári szezonukban saját italokkal, a kertjükből érkező zöldségekkel, és ízes vegetáriánus fogásokkal színesítették a menüt.
A Vasüzlet csapata ezekkel a szavakkal búcsúzik a közösségi médián:
„Kedves Vendégeink!
Az elmúlt évek alatt rengeteg fantasztikus élményben volt részünk, sok új emberrel ismerkedhettünk meg és számos ajtó nyílt ki előttünk a munkánknak és támogatóinknak köszönhetően. Hálásak vagyunk nektek, hogy ez idő alatt ennyien eljöttetek, segítettetek és hozzátettetek az étterem létrejöttéhez és sikeréhez.
Az első évek, nem fogunk hazudni, nehezek voltak. Sokan csatlakoztak be a projektünkbe, s voltak akik ideje korán léptek ki. Az viszont bizonyos, hogy Mi sem tudtuk pontosan, hogy mibe is vágunk bele.
2024-hez úgy álltunk hozzá, hogy egy sorsdöntő év lesz. Bár a gazdasági nehézségek ellenére sikerült üzleti céljainkat elérni, sajnos nem tudtunk teljesen felnőni a feladathoz. Így pedig fájó szívvel, azt a döntést hoztuk meg, hogy a Vasüzlet története velünk befejeződik.
Reméljük szeretett kocsmánk megtalálja a következő lakóit, akik legalább akkora örömmel lépnek be az ajtaján, mint ahogy Mi tettük az elmúlt években.
Megértéseteket és a csodás élményeket köszönjük!"
„Számomra nagyon fontos, hogy a Vasüzlet egy olyan hely legyen, ahova el lehet jönni tanulni, ahol van időnk odafigyelni egymás munkájára, segíteni egymást, együtt tanulni, beszélgetni a folyamatokról” – mesélte még nekünk nyáron Huszár Mátyás, a Vasüzlet séfje nagy lelkesedéssel.
Bár a Vasüzlet most búcsúzik, biztosak vagyunk abban, hogy még sokat fogunk hallani Huszár Mátyásról és az egész csapatról.
Fotók: Zombori András
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.