Hirdetés

Az adventi hetek egyik legjobban várt eseménye közeleg. Buborékos holdraszállás következik: látva a résztvevő éttermek menüsorait, érdemes lesz beáldozni a bronzvasárnapot, és rohangálás helyett megadni a módját egy igazán pazarnak ígérkező vasárnapi villásreggelinek.

Hirdetés

A Belvárosi Piacon tavaly debütált gasztrobuli 2018. december 9-én folytatódik. Ezúttal nem csak azok a bizonyos disznók lesznek buják ott, az emeleten: a város gourmet piacának 12 étterme készül különleges menüsorral, és összesen 22 champagne-ház palackjai közül válogathatunk a Champagne-korzón és az éttermekben.

A VinCE Champagne a Holdon egyik legfőbb bája, hogy a luxust lazasággal, a válogatott ínyencségeket könnyed buborékokkal tálalja. Ez most nem a hosszas, ültetett fine dining menüsorok ideje: a program kötetlen, a kínálat pedig üdítően sokszínű.

A biztos pont a champagne, amihez kedvünk szerint kérhetünk osztrigát épp úgy a Vörös Homárból, mint hamburgert a Kandallóból vagy éppen gulyáslevest és túrógombócot a Stand25-ből. Bíró Lajos is új csapást mér a gasztrosznobokra: a polgárpukkasztást most úgy hívják, hogy “A Séf párizsis szendvicse”. Erre kíváncsiak leszünk!

Az alsó szinten kialakított pezsgőbár, a Champoint 4 Monkeys stílusosan ezen a vasárnapon debütál. Új szereplőként a Magyarországon élő kanadai séf, Anatoli Belov is megmutatja, mit tud a Husikám, és mit keres a belga gofrin fürj és libamájmártás.

A földszinten, a champagne-ok szomszédságában találjuk az Arany Kaviár standját, ahol Szása különleges halas mantit készít, s mellette az étterem kaviárszakértője, Szalay Edina vezeti be a jobbnál jobb halikrák világába a látogatókat. Ahogy itt illik, a vendégek saját kézfejükről tudják megkóstolni az Arany Kaviár Gourmet Selection-t, többek között a szibériai tokhal malossolt, a kecsegekaviárt, az osetra malossolt és az imperial kaviárt,s  mellé persze cahampagne-t is tölttethetünk a poharunkba.

A MoszkvaTér bisztróban pedig izgalmas változások történnek, hiszen Szása mellé – aki executive chefként mindkét üzletre figyel –  nemrég átigazolt Sára Zsuzsi, az Arany Kaviár volt sous chefje, aki pazar fogásokkal készül vasárnapra.

A piacon ezúttal Champagne-korzózhatunk, a sétálókóstolót pedig a Sommelier’s Choice programja egészíti ki mndazok számára, akik nem csak a pezsgőborokra, hanem tudásra is szomjasak. A VinCE lounge-ban minielőadásokon és beszélgetések során kerülhetünk intim közelségbe a champagne-okkal, kizárólag pezsgőspohárral a kézben!

A Buja Disznók egyik tavalyi tányérja

Alább olvasható a teljes menüsor, majd az esemény részletei.

Champagne választék a Belvárosi Piacon

Alfred Gratien, Ayala, Bollinger, Charles Heidsieck, Delamotte, Dom Pérignon, Duval-Leroy, Pierre Gimonnet, Jacquart, Laurent-Perrier, Louis Roederer, Mandois, Moёt&Chandon, MUMM, Palmer, & Co., Paul Bara, Piper-Heidsieck, Pol Roger, Pommery, Salon, Taittinger, Veuve Clicquot

STAND25

Stand25 take away – helyben szeletelt sonka, savanyúság, kenyér
Benedict-tojás, sonka
Kacsamáj terrine
Gulyásleves
Túrógombóc
Champagne: Bollinger

A SÉF UTCÁJA

Töltött tintahal
Gambas Pil Pil, burgonya
Champagne: Pol Roger

BUJA DISZNÓK

Sertésszűz tonkatsu
Buja klasszikus
Champagne: Taittinger

LAKATOS MŰHELY

Kakas rilett/hummusz/pereszke/turbolya/scampi
Báránygerinc/édeskömény/sárgabarack/tavaszi tekercs/burgonya
Fekete erdő
Champagne: Piper-Heidsieck

KANDALLÓ MARKET

Quiche
Kandalló burger
Macaron
Champagne: Paul Bara

STEAMBOO

Benedict Magnum
Prosseccós kapros lazacleves
Vaddisznókolbász-krémmel töltött puliszkagolyók
Vaníliás-erdeigyümölcsös rizsdesszert
Champagne: Moёt&Chandon

MOSZKVATÉR

Pácolt lazacbatyu kapros mascarponéval
Kacsamáj terrine fügével és kakukkfüves kaláccsal
Champagne: Louis Roederer

VÖRÖS HOMÁR GASZTROBÁR

Polip carpaccio marinált céklával és tempurában sült osztrigával
Sóágyon sült osztriga citrusos-fokhagymás vajjal
Champagne tekercs (pezsgős és narancsos rákhússal, sütőtökkel és rukkolával töltött sushi)
Osztrigák:
– Fine de Claires
– Utah beach
– Tsarskaya
Champagne: Duval-Leroy

HAXEN MARKET

Garnéla, kacsamáj, birs, tepertős pogácsa
Csokoládé desszert Valrhona Manjari
Champagne: Veuve Clicquot

HUSIKÁM

Pácolt vöröslazac, burgonyasaláta, créme fraiche
Tokhal terrine
Szt. Jakab kagyló, pulled pork, hollandi mártás
Füstölt mangalica hasaalja alma brandy infúzióval
Belga gofri, fürj, libamájmártás
Champagne: Ayala

CHAMPOINT 4 MONKEYS

Ceviche á la Bíró
A Séf párizsis szendvicse
Champagne: Laurent-Perrier

ARANY KAVIÁR

Halas meglepetések és kaviárkóstoló Szásával
Champagne: Charles Heidsieck

Helyszín: Belvárosi Piac – 1054 Budapest, Hold utca 13.
Kezdés: 9:00 – Zárás: 16:00

♦ A belépő egy pohár Alfred Gratient és a programokon való részvételt tartalmazza.
♦ Az ételek és italok fizetése a standoknál történik.
♦ Erre a napra a piac is ünneplőbe öltözik, ezért laza dress code-ot határoztak meg a szervezők, a jelszó: “elegáns kabát”.
♦ A balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf zenei ínyencségekkel készül.
♦ A belépőjegy ára 3990 Ft. Megvásárolható a helyszínen, illetve elővételben is (itt elérhető).

A VinCE Champagne a Holdon rendezvény weboldala
A Facebook esemény oldala

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS