Hirdetés
Hirdetés

Bréking! Massimo Bottura Budapestre jön a Brain Bar konferenciára

SZERZŐ: diningguide
2018. március 29.
Idén június 1-jén és 2-án rendezik a Corvinus Egyetem campusán a Brain Bar konferenciát, amelynek egyik meghívott előadója a gasztronómia élő legendája, Massimo Bottura.
Hirdetés

"Az éhezés visszaszorítása, a társadalmi kirekesztés és az ételpazarlás elleni küzdelem" – azonnal rávágjuk Massimo Bottura nevét, akiről legutóbb éppen tegnap írtuk meg, hogy újabb ingyenkonyhát állított fel, több helyszín után most Párizsban.
Júniusban a Brain Bar fesztiválon beszél vállalásáról, a hírnévvel járó felelősségről és a szenvedélyről, ami folyton hajtja.
Igen, ő az: a modenai három Michelin-csillagos étterem, az Osteria Francescana séfje, aki a riói olimpia ideje alatt az olimpiai faluban megmaradt alapanyagokból főzött a hajléktalanoknak. Akárcsak évekkel azelőtt Milánóban a 2015-ös milánói Expón nyitott különleges ingyenkonyhát, a Refettorio Ambrosianót, ahol a város szegényeit és hajléktalanjait látta vendégül olyan ételekkel, amiket az Expón kidobásra ítélt hozzávalókból kreált. Mindig van egy mentőötlete: a 2012-es itáliai földrengésekkor több ezer tonna Parmigiano Reggiano sajtot – és azok készítőit- mentette meg egy egyszerű recepttel, így a drága finomság nem a kukában végezte.
Olaszországban sztárnak számít, aki gondol azokra is, akiknek nem telik luxusra. Feleségével, Larával elindította a Food for Soul non-profit szervezetet, ahol megmaradt élelmiszerekből az ő és más híres szakácsok receptjei alapján főzött ételeket osztanak a rászorulóknak, immár Európa több nagyvárosában, így Párizsban és Nápolyban.
A „hagyomány avantgárd művésze”, „Bottura ételei metaforák, amik történetet mesélnek”, „titán”, „géniusz”- mondják a világ egyik leghíresebb séfjéről, aki dolgozott a legnagyobb presztízsű éttermeiben Alain Ducasse és Ferran Adrià kezei alatt- utóbbiban ismerkedett meg a koppenhágai Noma szintén világhírű séfjével, René Redzepivel, akivel azóta is jóbarátok.
A Brain Bar konferencia programjai Botturán kívül is megérnek egy misét: olyan, nagyon aktuális és fajsúlyos társadalmi témákat állítanak színpadra, mint például a mesterséges intelligencia morális kérdéseit, a Big Data és tech monopóliumok hatalmának problematikáját vagy a Szilícium-völgy és a startup kultúra kritikáját. Az idei Brain Bar Botturán kívül is tartogat szenzációkat: itt lesz a hollywoodi szuperprodukciók vizionárius látványtervezője, Nathan Crowley, a világ első humanoid robot állampolgára, Sophia és a tech titánokkal szembeszálló EU biztos, Margrethe Vestager.
Program itt, a Mastermind Sessions workshopok itt, a Future Jobs itt elérhető!
BrainBar a Facebookon.
Forrás: a sajtóközlemény alapján.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram