Az orosz közkedvenceket kínáló MoszkvaTéЯ Bisztró nagy erőssége, hogy a budavári fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosai működtetik, Nyíri Szása étteremtulajdonos séfhez és tulajdonostársához, Molnár Attilához köthető.
A MoszkvaTéЯ-ben soha nem tupírozták túl az ételeket, hanem egyszerűen, ízekben gazdagon és az átlagos kifőzdéknél-étkezdéknél magasabb színvonalon kínáltak olyan orosz klasszikusokat, mint a gyönyörű színű borscs leves vagy a másnaposoknak kitalált híres mindent-bele leves, a szoljanka.
Ikonikus ételükké vált a korábban az Arany Kaviárban is kínált kijevi csirke, remek fűszervajjal, pankómorzsában panírozva, krumplipürével és uborkasalátával kísérve. (A húsos pelmenyijükről alább idézzük beszámolónkat.)
A Belvárosi Piac leköszönésével után megszűnt a MoszkvaTéЯ otthona. Nyáron pop-up formában tértek vissza, most pedig elvitellel és Wolt-kiszállítással vannak újra jelen az I. kerületi Vízivárosban. A Wolt-futárok szállítási területe meglehetősen korlátozott, ezért az érdeklődők nagyobb részének az elvitel lehet opció.
A bisztró egy feszesre szabott, MoszkvaTéЯ best-of étlappal tért vissza a vendéglátás vérkeringésébe, várjuk vissza a hagyományos módon is.
A menő éttermek fermentálnak – az orosz konyha savanyított-pácolt fogásai örök darabok
„Ha nem is így gondolunk rá, valójában nagyon sok a közös pont a magyar és az orosz konyha ízei között. Igazán ismerős a bőkezű tejfölhasználat, a tartalmas levesek, a savanyított zöldségek hangsúlyos jelenléte az ételekben, a sertéshús kedvelése és még a fentebb említett magyar kedvenc, a vékony tésztájú palacsinta is visszaköszön, habár sós formában" – írtuk a MoszkvaTéЯ Bisztró szilveszteri menüjéről tavaly télen.
Cím: Budapest, Fő utca 30.
Tovább olvasok:

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.