Hirdetés
Hirdetés

Borscs, pelmenyi, kijevi csirke nélkül nem mehetünk a télbe: merre is van a MoszkvaTéЯ?

SZERZŐ: DiningGuide
2021. december 8.
Az itthon méltatlanul alulreprezentált orosz konyha egy megbecsülendő szereplője a MoszkvaTéЯ Bisztró. De hol is működik most a pesti „evőpiac", a Hold Utcai Piac bezárása után?
Hirdetés

Az orosz közkedvenceket kínáló MoszkvaTéЯ Bisztró nagy erőssége, hogy a budavári fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosai működtetik, Nyíri Szása étteremtulajdonos séfhez és tulajdonostársához, Molnár Attilához köthető.

A MoszkvaTéЯ-ben soha nem tupírozták túl az ételeket, hanem egyszerűen, ízekben gazdagon és az átlagos kifőzdéknél-étkezdéknél magasabb színvonalon kínáltak olyan orosz klasszikusokat, mint a gyönyörű színű borscs leves vagy a másnaposoknak kitalált híres mindent-bele leves, a szoljanka.

Borscs / Fotó: MoszkvaTéЯ

Ikonikus ételükké vált a korábban az Arany Kaviárban is kínált kijevi csirke, remek fűszervajjal, pankómorzsában panírozva, krumplipürével és uborkasalátával kísérve. (A húsos pelmenyijükről alább idézzük beszámolónkat.)

A Belvárosi Piac leköszönésével után megszűnt a MoszkvaTéЯ otthona. Nyáron pop-up formában tértek vissza, most pedig elvitellel és Wolt-kiszállítással vannak újra jelen az I. kerületi Vízivárosban. A Wolt-futárok szállítási területe meglehetősen korlátozott, ezért az érdeklődők nagyobb részének az elvitel lehet opció.

Kijevi csirkemell burgonyapürével, tejfölös uborkasalátával / Fotó: MoszkvaTéЯ

A bisztró egy feszesre szabott, MoszkvaTéЯ best-of étlappal tért vissza a vendéglátás vérkeringésébe, várjuk vissza a hagyományos módon is.

A menő éttermek fermentálnak – az orosz konyha savanyított-pácolt fogásai örök darabok

„Ha nem is így gondolunk rá, valójában nagyon sok a közös pont a magyar és az orosz konyha ízei között. Igazán ismerős a bőkezű tejfölhasználat, a tartalmas levesek, a savanyított zöldségek hangsúlyos jelenléte az ételekben, a sertéshús kedvelése és még a fentebb említett magyar kedvenc, a vékony tésztájú palacsinta is visszaköszön, habár sós formában" – írtuk a MoszkvaTéЯ Bisztró szilveszteri menüjéről tavaly télen.

Rákhússal töltött pelmenyi homármártással, lazacikrával / Fotó: MoszkvaTéЯ

„A húsos pelmenyi (az orosz ravioli) és a húsos piráski ismerős lehet a MoszkvaTéЯ étlapjáról, és ide kívánkozik a megjegyzés, hogy akármilyen helyen helyen nem tanácsos ezeket a darált húsos tésztákat kérni, könnyű rossz minőségű, porcos hústöltelékbe beleszaladni. Egészen krémes, puha a húsos belső, élmény volt mindkettő."
MoszkvaTéЯ Bisztró
Cím: Budapest, Fő utca 30.
Elérhetőségek: Facebook-oldal / Wolt / +36 30 185 1103

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram