Rendszeres olvasóink jól tudják, gasztromagazinként megvan az a kör, amelyből interjúalanyaink kikerülnek. Séfek, cukrászok, étteremtulajdonosok szólalnak meg nálunk elsősorban – most pedig ebből a körből fogunk kilépni. Közös nevező cím alatt a hazai borvilág és közélet olyan egyéniségeit hozzuk el, akiknek személyes kapcsolódása van a borhoz, gondolataik pedig bőven túlmutatnak azon.
Új rovatunk tervezésekor sokat gondolkodtunk rajta, milyen nevet válasszunk neki. Miként hozzuk össze a legendás borászt, a neves orvost, a brandépítőt és a borrajongó üzletembert? Különleges hivatások, egyéni életutak, különböző világlátások.
Közös lesz bennük a kapcsolódás a borhoz, és még valami: olyan személyiségekkel fogunk leülni egy asztalhoz, akik merték máshogyan gondolni, akik mertek újat álmodni, akiknek küldetésük és víziójuk van, értékteremtők és iránymutatók a közösség számára.
Végül a Közös nevező mellett döntöttünk.
A Pannonhalmi Főapáttal, Hortobágyi Cirill-lel készült interjúnkkal nyitjuk meg a sorozatot ezen a héten. A neves felvidéki különutas borásszal, Bott Frigyessel folytatjuk, akinek borásznak készülő fia Burgundiába ment szüretre, és kézműves pékként tért haza Franciaországból; majd Bortársaság és a Sauska brandjét is megalkotó márkaépítővel, Unger Zsolttal fogunk beszélgetni borról és sok másról.
Tartsanak velünk!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.