Hirdetés
Hirdetés

Borjúnyelv lencsével és céklákkal - Alabárdos receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 28.
Bicsár Attilát, az Alabárdos sokat látott konyhafőnökét kértük meg, hogy mutassa meg, mit érdemes szilveszterre főznünk. Hogy miért őt, azt majd januárban, egy nagy interjú keretében kiderül. 
Hirdetés

Hozzávalók
nyelvhez:
1 db borjúnyelv
1-1 kisebb szál sárga és fehérrépa
1 szál angol zeller
1 kisebb darab póréhagyma
só, bors
babérlevél
1 fej fokhagyma
A zöldségeket felszeleteljük és a többi hozzávalóval együtt a nyelvet vízben puhára főzzük. Ha elkészült, a nyelvet kihűtjük, lefejtjük róla külső kemény réteget és vékonyan, hosszában felszeleteljük. A főzőlevét leszűrjük.
lencséhez:
250 g puy lencse
a nyelv főzőleve
A lencsét átöblítjük és a főzőlében roppanósra főzzük.
céklák:
1-1 db színes cékla

barnacukor
rizsecet
1 ek reszelt gyömbér
A céklákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, hőálló üvegekbe tesszük. A cukrot, sót, ecetet vízzel elkeverjük, felforraljuk és a cékla szeletekre öntjük. 100 C-on 45 percig gőzöljük, majd kihűtjük.
Tálaláshoz: magos mustár, reszelt torma, aprított snidling, demi glace,
A nyelvszeleteket megkenjük demi glace-val, megszórjuk tormával, snidlinggel, ha szükséges sózzuk. Szorosan feltekerjük. A céklákat kivesszük az ecetes léből, majd ezeket is feltekerjük. A tányérra először a lencsét tesszük, majd beleállítjuk a nyelv és a céklaszeleteket. Köré magos mustárral elkevert glace-t öntünk. Zöld levelekkel díszítjük.
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram