Borjú Tomahawk
Burgonya, zöldborsókrém, mustáros fűszervaj
Tomahawk
- 1 szelet csontos borjúkaraj
- 50 g vaj
- só, bors
- 1 szál friss rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
A húst frissen őrölt borssal megszórjuk. Faszenes sütőben kérget sütünk mindkét oldalára. Ezután kivesszük a sütőből, és serpenyőben, vajjal folyamatosan locsolgatva mindkét felét, a kívánt fokozatra sütjük. Fokhagymát, friss rozmaringot teszünk mellé sütés közben. Pihentetjük, sózzuk.
Burgonya köret
- 500 g parázsburgonya
- só
- 2-2 szál friss rozmaring, menta, kakukkfű
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csokor petrezselyem
- rózsabors

Tisztított vaj
- 150 g vaj
- 2 db babérlevél
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3-4 szál, friss kakukkfű
Tisztított vajat készítünk friss kakukkfűvel fokhagymával, babérlevéllel.
A megtisztított burgonyát ízesített vízben megfőzzük a sóval és a rozmaringgal. Amikor megpuhul, leszűrjük. Tisztított vajon megpirítjuk. Megszórjuk csíkokra vágott mentával, petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, rózsaborssal.
Zöldborsókrém
- 450 g mirelit zöldborsó
- zöldség alaplé
- 30 ml olívaolaj
- só, gyömbérpor
A zöldborsóra öntjük a forró zöldség alaplét és olívaolajjal, gyömbérporral, sóval simára turmixoljuk. Ha szükséges, szűrőn átnyomjuk, hogy teljesen sima állú legyen.
Fűszervaj
- 200 vaj
- 25 g mustár
- 1 ek. snidling apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só, bors
A vajat habosra keverjük a hozzávalókkal. Folpack fólia segítségével rúd alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk és a még meleg húsra helyezzük.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.