Hirdetés
Hirdetés

Borjú tomahawk, burgonyával, zöldborsókrémmel és mustáros fűszervajjal a Next Bistro konyhájából

2024. december 19.
„A Next Bistro–Debrecen egyik legfontosabb ismérve, hogy szinte nyitásunk óta a steakek fontos szerepet töltenek be étlapunkon. De természetesen a kínálatunk nem csupán a steakekből áll, a szezonalitás folyamatosan alakítja étlapunkat. Nemcsak a származási terület (Hortobágyi Angus, ausztrál Wagyu, U.S. hátszín), hanem az érlelés módja és ideje szerint is megtalálhatók itt különböző steak-húsok. A vendégek az étteremben lévő érlelő hűtőből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő húsrészeket, amelyeket faszénen készítünk a megfelelő fokozatra, az étlapon szereplő izgalmas köretekből pedig összeállíthatják a saját ételüket. A Josperben készült húsokat és a ‘family style’ stílus közvetlenségét nagyon kedvelik a vendégeink. Ennek a stílusnak példája a signature ételünk is, a borjú tomahawk, aminek megosztjuk a receptjét."
Hirdetés

Borjú Tomahawk 

Burgonya, zöldborsókrém, mustáros fűszervaj

Tomahawk

  • 1 szelet csontos borjúkaraj
  • 50 g vaj
  • só, bors
  • 1 szál friss rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma

A húst frissen őrölt borssal megszórjuk. Faszenes sütőben kérget sütünk mindkét oldalára. Ezután kivesszük a sütőből, és serpenyőben, vajjal folyamatosan locsolgatva mindkét felét, a kívánt fokozatra sütjük. Fokhagymát, friss rozmaringot teszünk mellé sütés közben. Pihentetjük, sózzuk.

Burgonya köret

  • 500 g parázsburgonya
  • 2-2 szál friss rozmaring, menta, kakukkfű
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csokor petrezselyem
  • rózsabors

Tisztított vaj

  • 150 g vaj
  • 2 db babérlevél
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál, friss kakukkfű

Tisztított vajat készítünk friss kakukkfűvel fokhagymával, babérlevéllel.

A megtisztított burgonyát ízesített vízben megfőzzük a sóval és a rozmaringgal. Amikor megpuhul, leszűrjük. Tisztított vajon megpirítjuk. Megszórjuk csíkokra vágott mentával, petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal, rózsaborssal.

Zöldborsókrém 

  • 450 g mirelit zöldborsó
  • zöldség alaplé
  • 30 ml olívaolaj
  • só, gyömbérpor

A zöldborsóra öntjük a forró zöldség alaplét és olívaolajjal, gyömbérporral, sóval simára turmixoljuk. Ha szükséges, szűrőn átnyomjuk, hogy teljesen sima állú legyen.

Fűszervaj

  • 200 vaj
  • 25 g mustár
  • 1 ek. snidling apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • só, bors 

A vajat habosra keverjük a hozzávalókkal. Folpack fólia segítségével rúd alakúra formázzuk, majd hűtőbe tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk és a még meleg húsra helyezzük.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram