
Borjú tatár (6 főre)
Tatár:
- 15 dkg borjúszűz
- 5 tojássárgája
- só
- bors
- 3 db Cornichons
- Dijoni mustár
- 6 dkg almalekvár
- 6 dkg vaj
A tojássárgáját vízgőz felett kikeverjük, hozzáadjuk a folyékony vajat és az almalekvárt, majd krémes, sűrű állagig keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A húst apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá az almás tojáskrémből. Ezt követően adagoljuk hozzá a dijoni mustárt és az uborkát.

Curry szósz:
- 100 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 sonkahagyma
- só
- 5 g zöld curry paszta
- snidlinges fűszerolaj
A tej és tejszín keverékében 15 percig főzzük az apróra összevágott sonkahagymát és a curry pasztát. Sózzuk, leszűrjük és snidling olajat teszünk hozzá.
"Kenyér":
- 280 g kenyérliszt
- 18 g élesztő
- 180 ml víz
- kakukkfű
- rozmaring
- só
Kakukkfüvet és a rozmaringot nagyon apróra vágjuk kevés olajon pár percig hevítjük.
Dagasztógépbe tesszük a lisztet és vizet, majd a morzsolt élesztőt, közepes fokozaton dagasztjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, kelesztjük, porciózzuk szilikon formába. 170 fokon 20 percig sütjük. Ha kész, 13 percre meleg füstölőbe tesszük, ezután szakácsfáklyával körbe pirítjuk.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.