Hirdetés

Borjú tatár curry szósszal Horváth Attila séftől a Hosszú Tányér étteremből

2024. július 10.
A hosszúhetényi Hosszú Tányér étterem séfje, Horváth Attila, egy borjú tatár receptjét osztotta meg velünk, amihez lágy curry szószt, illetve házi ‘kenyeret’ is készít. A borjú tatárba olyan különleges hozzávalók is kerülnek, mint az almalekvár.
Hirdetés

Borjú tatár (6 főre)

Tatár:

  • 15 dkg borjúszűz
  • 5 tojássárgája 
  • bors
  • 3 db Cornichons 
  • Dijoni mustár
  • 6 dkg almalekvár
  • 6 dkg vaj

A tojássárgáját vízgőz felett kikeverjük, hozzáadjuk a folyékony vajat és az almalekvárt, majd krémes, sűrű állagig keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

A húst apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá az almás tojáskrémből. Ezt követően adagoljuk hozzá a dijoni mustárt és az uborkát.

Curry szósz:

  • 100 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • 1 sonkahagyma 
  • 5 g zöld curry paszta
  • snidlinges fűszerolaj 

A tej és tejszín keverékében 15 percig főzzük az apróra összevágott sonkahagymát és a curry pasztát. Sózzuk, leszűrjük és snidling olajat teszünk hozzá.

"Kenyér":

  • 280 g kenyérliszt
  • 18 g élesztő
  • 180 ml víz
  • kakukkfű
  • rozmaring

Kakukkfüvet és a rozmaringot nagyon apróra vágjuk kevés olajon pár percig hevítjük.

Dagasztógépbe tesszük a lisztet és vizet, majd a morzsolt élesztőt, közepes fokozaton dagasztjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, kelesztjük, porciózzuk szilikon formába. 170 fokon 20 percig sütjük. Ha kész,  13 percre meleg füstölőbe tesszük, ezután szakácsfáklyával körbe pirítjuk.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram