Hirdetés
Hirdetés

Bodza panna cotta eperrel - Litauszki Zsolt (Baltazár) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. július 8.
Könnyű nyári desszert a Baltazár kínálatából.
Hirdetés

Könnyű nyári desszert a Baltazár kínálatából.
Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 l tejszín
  • 1dl bodzaszörp
  • 3 lap zselatin
  • 30 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csipet só
  • 1 dl pezsgő
  • díszítés: menta, bodzavirág, 1 adag palacsintatészta

Elkészítés
Eperszósz: a cukorból készítsünk karamellt, aztán dobjuk rá a feldarabolt epret. Amikor felforrt egyből átmixeljük, utána átszűrjük és kihűtjük.
Panna cotta: a tejszínt forraljuk fel, majd rakjuk bele az előtte hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatin lapot és ízesítsük bodza szörppel. Ezt helyezzük egy nedves tálba és 12 órára rakjuk hűtőszekrénybe.
Tálalásnál az eperszósz felét keverjük fel pezsgővel és tegyük a tányér aljára, rá a panna cottát. Mentával, friss eperrel és palacsintatésztával rántott bodzavirággal díszítsük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram