Hirdetés
Hirdetés

Bitang csomagokat kézbesít a Bp BARbq: füstös vallomások papírdobozban

2021. február 20.
a TOP100 rovat
támogatója
Böjttörés a Bp BARbq közbenjárásával.
Hirdetés

Küldeményeik nem szorítkoznak a Wolt és a Netpincér párkilométeres vonzáskörzetére, csak egy telefonunkba kerül, és ha a fővárosban élünk, az alábbi őrületeket hamarosan az otthonunkban tudhatjuk. Érdemes tudni, hogy ha közvetlenül az étteremtől rendelünk, azzal kedvenc vendéglátóinkat hathatósabban támogatjuk – és még az élmény is közvetlenebb. A Bp BARbq egyike azon remek éttermeknek, akik Budapest egész területére kiszállítanak.

Fotó: Bp BARbq

Augusztusban a Duna-part mellett, kiszabadulva a lezártnak remélt tavaszi maradjotthon-időszakot úgy éreztük, hogy ezek az ételek így tökéletesek. A szabad ég alatt, padokon ülve, a háttérben gitárzenével, sörhabok mellett. A tavaly nyáron bejelentkező új Bp BARbq a 2020-as év egyik üdvözlendő nyitása volt: Római-part a várostól kijjebb eső részén, ahol már nem tornyosultak az emberek, és nem a hekk a sztár. Tornyosultak helyettük a lassan sült húsok, az idei téli házhoz rendeléskor pedig elégedetten állapítottuk meg, hogy nemcsak a nyárestéknek, hanem a cudar időjárásnak is nagy barátja a BBQ műfaj.

Tegye fel a kezét, akinek az év ezen szakában jobban esik egy uborkás limonádéval kísért csirkesaláta, mint egy dúskálós BBQ tál vagy egy zúzósabb szendvics.

Marhaszegy és kérge / Fotó: Bp BARbq

Tény ugyanis, hogy nyúljanak bár a fiúk olyan jó hírű hozzávalóhoz, mint a sovány fehérhúsnak számító pulykamell, olyan wrapek és szendvicsek gurulnak ki a kezeik közül, hogy a leglájtosabb alapanyag sem ismer magára. Társaságban (szigorú létszámellenőrzés mellett!) ugyancsak ajánlott kikérni egy best of BBQ bőségszarut, amely öt húsfélét számlál: a ház büszkeségének számító oldalast és az itthon alig felbukkanó reubent.

Íme. / Fotó: Bp BARbq

A legendás New York-i szendvics a fiúk értelmezésében készül már évek óta, a 2017-es Kansas City Barbeque Society versenyén pedig díjat ért. A válogatástálon ezenkívül pulled pork, kolbász és BBQ csirkeszárny hívja keringőre a mac & cheese-t és a salátákat. Azokból sem a natúr kertészsalátát nyilván, hanem a céklás majonézes kukoricát, coleslaw-t és a marinált lilahagymát.

Kiszállítva pedig így fest az oldalas és a reuben szendvics minden alkatrésszel és hozzávalóval:

Bájos a zöldsaláta mutatóba, jól is esik a húsmennyiség mellé, de nem ez fog megmaradni az estéből.

Lényegi minőségromlás nélkül került ki a dobozból a pirított rozskenyeres reuben is. A Bp BARbq tisztelgése a New York-i Reuben’s Delicatessen klasszikusa előtt, a hagyományos pácolt marharétegek helyett BBQ-marhaszeggyel.

Reuben szendvics, saláta, szószok a Bp BARbq-tól / Fotó: Dining Guide

A füst a mi fűszerünk – így szól a Serényi Zsolt és Urbán Roland vezette BBQ étterem hangzatos vallomása, de szerintünk a múzsájuk is. És jelentjük, akad azért egyéb fűszer is a konyhán. Ízek a helyükön, akárcsak a szaftok és a szárazanyagtartalom aránya – természetesen az előbbi felé billentve a mérleget.

Nem az a kifejezett utó-Valentin-napi romantikus vacsora menü, kivéve, ha kissé elvetemült a mátka. Ez esetben viszont gyönyörű négykezesekre alkalmas fogások, csak a sertésoldalas szépen ívelő csontja marad a tányéron.

Ez a (horror)videójuk pedig annyira jól sikerült, hogy hangulatfokozóként itt a helye:

Tovább az étterem honlapjára!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram