Hirdetés
Hirdetés

Bezárt a kedvelt pesti street foodos, akik a levesre tettek fel mindent

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 8.
Több mint 300 vendég látogatott el az utolsó napon egy búcsúlevesre.
Hirdetés
Köszönjük az előadások helyetti hosszú ebédszüneteket.
Köszönjük a katonásan fegyelmezett sorbanállást.
Köszönjük, hogy fos időben is eljöttetek egy levesért (utolsó posztba belefér:)
Köszönjük az életreszóló barátságokat.
És köszönjük a csapat profi munkáját.
búcsúzott ma a LEVES., a kedves kis kifőzde, melynek nevében a szó végi pont nem elírás: Levespont. 2011 óta működtek.
A LEVES.-től néhány perc sétatávolságra, a Kálvin téren is működtetnek egy helyet, ez a PASTA.

Fotó: LEVES.

A Budapest Vámház körúti kis egységről így írtunk már 7 évvel ezelőtt:
LEVES.
Az első papírpoharas fecskék a fővárosban (mi több, az egész országban). „Hole in the wall.” Ötféle leves per nap, gyümölcsleves és csirkés mindig van, utóbbi a kelleténél kicsit többféle változatban is. Olykor a fantázianevet nem értjük, mert köszöntő viszonyban sincs a kínált étellel, de többnyire azért még mindig az egyik legkorrektebb minőség, korrekt árért. Mindig kígyózó sorok, egyetemista had az apró üzlet előtt.
2021 szeptemberében pedig így írtunk róluk, szó volt a nehézségekről is:

A LEVES. – azaz levespont – annak idején teljesen komolyan vette a street food forradalmat. Az elviteles pohárban árusított leveseik, rövid és szezonális választékuk szendvicsekkel kiegészítve hamar a környékbeli egyetemisták törzshelyévé vált. Testvér projektjük, a PASTA. egy évre az első helyük nyitása után érkezett ugyanezzel a koncepcióval, csak tésztákra átültetve. Tizedik évfordulójuk következtével viszont az elviteles műfaj úttörői némi újratervezésre kényszerülnek.

Két fő üzletegységük alapvetően elég közel van egymáshoz, így akár egy rövid sétát közbeszúrva egy teljes menüsort is végig ehetünk tőlük. A belváros egyik legminőségibb gyorsétteremláncának az elmúlt évek egészségtudatos trendjei sem okoztak nagyobb változást. Hasonló maradt a felhozataluk, csak azóta fele-fele arányban fogynak a vegetáriánus és vegán fogásokkal a húsosakkal szemben.
A helyeket üzemeltető srácokra viszont a vírus sokkal komolyabb hatással volt, mint azt egy ilyen laza koncepciójú helytől várnánk. Egyetemisták nélkül a forgalmuk több mint fele kiesett, amin a nyári időszak most szintén nem segített.
Mivel nagyon olcsók a termékeik, - és a műfaj már önmagában is a helyben átvétellel történő take away-re épített - nem igazán alkalmasak kiszállításra. A helyzet mérlegelése után úgy döntöttek, inkább átmenetileg bezárnak. Ha minden jól megy, mostanában, szeptemberben terveznek újranyitni, ami picit olyasmi élmény lesz számukra, mintha a mai tudásukkal nyitnának - egy szinte új - levesezőt. Kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő!
Kár érte, vár a PASTA.

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram