A márciusi étterembezárások idején ezzel az optimista üzenettel búcsúzott a Baraka:
"Tartsunk ki együtt... Let's get through this together...
Levághatod az összes virágot, de a tavasz eljövetelét semmi sem állíthatja meg. Amint a körülmények engedik, az új tavaszi menünkkel nyitjuk újra a Barakát."

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzban két évvel ezelőtt 86 ponttal a 21. helyen, majd 2019-ben ugyanennyi ponttal a 19. helyen végzett, idén pedig tíz helyet visszacsúszva 29-ként szerepelt a top 100 magyar étterem listáján.
A Baraka koncepciója és annak megvalósítása bármelyik európai nagyvárosban megállta volna a helyét – megjelenésében, minőségében, alapanyag-használatában és a konyha stílusában is létjogosultsága volt a topéttermek között, ugyanakkor a magyar vendégek szívébe nem sikerült belopnia magát. Tavaly ősszel tehetséges, Brazíliában felnőtt séfjüket, André Bicalho-t a jelentős külföldi tapasztalatokkal hazatért Keve Márton váltotta, de őt már nem láthattuk igazán kibontakozni a belvárosi étterem konyhájának élén.
Meg nem erősített információink szerint a Baraka volt tulajdonosai kézműves pékséget terveznek nyitni Budapesten.

Nem csak a Baraka élén történtek változások ősszel:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.