Hirdetés
Hirdetés

Bezárt a Baraka – Egy Michelin Guide által ajánlott magyar étteremtől búcsúzunk

SZERZŐ: DiningGuide
2020. június 16.
Egy topétteremmel kevesebb Budapesten: a Vörösmarty térhez közeli Baraka mindig is leginkább a külföldi közönséget szólította meg, így a járvány utáni bezárásuk nagy meglepetést nem okozott, de egy magas színvonalon teljesítő étteremtől búcsúzunk.
Hirdetés

A márciusi étterembezárások idején ezzel az optimista üzenettel búcsúzott a Baraka:
"Tartsunk ki együtt... Let's get through this together...
Levághatod az összes virágot, de a tavasz eljövetelét semmi sem állíthatja meg. Amint a körülmények engedik, az új tavaszi menünkkel nyitjuk újra a Barakát."

Fotó: Baraka Budapest

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzban két évvel ezelőtt 86 ponttal a 21. helyen, majd 2019-ben ugyanennyi ponttal a 19. helyen végzett, idén pedig tíz helyet visszacsúszva 29-ként szerepelt a top 100 magyar étterem listáján.

A Baraka koncepciója és annak megvalósítása bármelyik európai nagyvárosban megállta volna a helyét – megjelenésében, minőségében, alapanyag-használatában és a konyha stílusában is létjogosultsága volt a topéttermek között, ugyanakkor a magyar vendégek szívébe nem sikerült belopnia magát. Tavaly ősszel tehetséges, Brazíliában felnőtt séfjüket, André Bicalho-t a jelentős külföldi tapasztalatokkal hazatért Keve Márton váltotta, de őt már nem láthattuk igazán kibontakozni a belvárosi étterem konyhájának élén.

Meg nem erősített információink szerint a Baraka volt tulajdonosai kézműves pékséget terveznek nyitni Budapesten.

Fotó: Baraka Budapest

Nem csak a Baraka élén történtek változások ősszel:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram