Hirdetés
Hirdetés

A főváros autentikus negyedében, azon belül is a Rácskertben üzemelt a Ricsi’s World’s Jewish Street Food. Barátfüléért, knish-ért, no és “a világ legjobb szendvicséért” még ma és holnap mehetünk egy búcsúkörre.
Egy igazán nem jó hír a bulinegyedből. Pár éve, amikor már az egész város belefáradt a halomban nyílt kézműveshamburgerezőkbe, 2015-ben a Dob utcai Rácskertben megnyitott ez a minden ízében hangulatos és tényleg nagyon eredeti kínálattal jelentkező büfé, Tóth Richárd odaadó munkájának köszönhetően.

Ricsi’s World’s Jewish Street Food Facebook

Ricsit gyakorlatilag mindig fel lehetett lelni a helyszínen, ha nem éppen a pultban, akkor a kert hátsó részében található, fűszerektől és lassan fővő hústól illatozó konyhájában. Igazi one-man show volt az egész produkció, Ricsi ráadásul azon szakácsok körébe tartozik, akinek képes egyszerre járni a keze és a szája: a kétségtelenül finom ételek mellett legalább akkora élmény volt Ricsi sztorijait hallgatni, beszélgetni vele. Emlékezetes, ahogyan jókedvűen kijavított egyszer, mert séfnek neveztem. Ugyan már! – mondta – séf az, akinek tucatnyi ember dolgozik a keze alá. Dehogy vagyok én séf.
Ricsi’s World’s Jewish Street Food Facebook

“World’s jewish street food” – így nevezte el az általa képviselt műfajt. Közel-keleti és hagyományos zsidó receptek, zseniális marhahúsos szendvicsek, amiket akár egy New York-i food truckból is oszthattak volna. Bolond volt, aki itt csoki mousse-t kért, amikor mákos nudlit és barátfülét is ehettünk Budapest legközepén. (Ricsi “Vogel-nagymamájának” titkos receptje alapján.)
Ricsi’s World’s Jewish Street Food Facebook

A bárányos tabbouleh valóban porhanyós húsú bárányból készült, sok-sok friss korianderrel, petrezselyemmel és mentával, naranccsal és gránátalmával – túlzás nélkül az egyik legjobb tabbouleh a városban. A knish batyucskákat is kár vegetariánus módra kérni, amikor kacsával és libával is megtehetjük. Sertéshússal természetesen nem dolgozott, a hotdogba kerülő kolbász is marhából készült, ezzel a kommentárral:

arab ízek, zsidó módon, magyaros formában.

Ricsi korábban már több országban élt és dolgozott, Olaszországban, Franciaországban és Izraelben is. Most talán újra előkerül világutazó énje, és megint tovább áll. Sajnos nem akart nyilatkozni, így nem tudjuk megírni azt sem, hogy miért alakultak így a dolgok.
A Ricsi’s World’s Jewish Street Food szeptember 30-án, szombaton tart utoljára nyitva déltől este 10 óráig.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok