Hirdetés
Hirdetés

Bepillanthatunk a 3 csillagot érő Da Vittorio “hadi gépezetébe”

SZERZŐ: diningguide
2018. május 29.
Nemrégiben a legújabb Dining Guide Étteremkalauz országos étteremlistája végleges sorrendjének kialakításához érkezett Magyarországra Enrico Cerea. A Da Vittorio étterem és "műintézmény" egyik séfje és tulajdonosa, elismert gasztronómiai szakember is részt vett a hazai topéttermek tesztelésében, gondolataival és tanácsaival is segítve a kalauz minél színvonalasabb megvalósulását. Örömmel fedeztük fel a Cookbooks.hu könyvei között a Da Vittorio-megjelenést.
Hirdetés

Fekete Antonio fotós, ex-séf, gasztronómiai szakember webshopjában akadtunk a Da Vittorio – Recipes from the Legendary Italian Restaurant könyvre. A Cookbooks.hu kincsei között igazi kihívás nem elmerülni annak, aki vonzódik a gasztronómia (egyik) legszebb oldalához, a gyönyörűen befotózott ételalkotásokhoz, megejtő közelségből megmutatott alapanyagokhoz vagy az ételkészítés metódusainak megörökített pillanataihoz.

Az ikonikus tészta fogás, a paradicsomos paccheri (ez a kép nem a könyvből származik!)


A könyv az étterem történetét ötven recepttel és családi anekdotákkal színezve tárja elénk angol nyelven, a 3 Michelin-csillagos tökéletességen túl személyes és humoros fotókat is közzétéve a népes Cerea-család és az ott dolgozók mindennapjaiból. Bergamo közelében járunk, ahol zavarbaejtő számban látnak napvilágot a D.O.P. jelzésű (Denominazione di Origine Protetta, azaz oltalom alatt álló eredetmegjelölésű) csúcsélelmiszerek, és a Michelin-csillagos éttermek sűrűségének száma is rekorder.Ebben a világban is külön fogalomnak számít a háromcsillagos Da Vittorio, amelyet a csak “macchina da guerrának”, vagyis a hadi gépezetnek becézett Cerea család működtet több mint fél évszázada. Az alapító édesapa ma már nem él, a 75. évét is betöltött Mamma Bruna viszont mind a mai napig aktívan részt vesz az étterem dolgos hétköznapjaiban.
A családi vállalkozásból az évtizedek alatt grandiózus, több országban jelen levő családi nagyvállalkozássá nőtt cégcsoport központja, szíve és lelke még mindig Bergamo mellett található – ez a Da Vittorio. A friss kiadású könyv mintegy 214 oldalon mutatja be az étterem életét, az északnyugat-olaszországi régióra jellemző ételek egyszerre tradicionális és újító, "Da vittorio"-s receptjeivel.
Olvasta már az Enrico Cereával készült nagyinterjúnkat? A vendég szent, és ez nem csillagok kérdése – Interjú Enrico Cereával
A könyv elérhető a Cookbooks.hu oldalán.
Fotók: Mondadori
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram