A Bocuse d'Or Grand Finale-ra hagyományosan kétévente januárban kerül sor. A pandémia miatt ezt az időpontot korábban már 2021 nyarára halasztották, de a verseny szervezőinek friss közleménye szerint mégsem tartják meg június első napjaiban a Bocuse d'Or utolsó fordulóját.
A versenyt annak rendje és módja szerint a Sirha Lyon szakkiállítás keretein belül rendezik meg. A Sirha az új időpontnak megfelelően szeptember 23-27-ig tart, a Bocuse d'Or versenyre pedig a rendezvény utolsó két napján, szeptember 26-27-én kerül sor.
Így már érthető, miért halogatták a francia szervezők a versenyalapanyagok kihirdetését, erről ebben a hónapban a csapat séfje, Veres István mesélt nekünk.
Biztató hír volt ugyanekkor, hogy a magyarok új felkészítő coach-a minden eddigiek legsikeresebb hazai Bocuse d'Or-versenyzője, Széll Tamás (a Michelin-csillagos Stand és a Stand25 séfje) lett, Volenter István séfet (Öreg Prés Étterem) váltva a munkában.

Kíváncsian várjuk – hát még a versenyzők! –, hogy milyen főszereplő alapanyagokkal kell dolgozniuk a szeptember végére halasztott megmérettetésen.
Addig is Veres István bemutatkozó filmje az erdélyi Hargitáról:
Veres István bemutatkozó kisfilmje, egyenesen a Hargitáról!
Hajrá, magyar csapat!Közzétette: Magyar Bocuse d'Or Akadémia – 2021. február 10., szerda
Kapcsolódó hírünk idén februárból:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.