Hirdetés
Hirdetés

Benne volt a levegőben: a Bocuse d'Or világdöntőt nem tartják meg júniusban

SZERZŐ: DiningGuide
2021. február 23.
Újabb változtatás: a szervezők biztosra mennek, új időpontot tűztek ki a Bocuse d'Or Grand Finale megmérettetésre.
Hirdetés

A Bocuse d'Or Grand Finale-ra hagyományosan kétévente januárban kerül sor. A pandémia miatt ezt az időpontot korábban már 2021 nyarára halasztották, de a verseny szervezőinek friss közleménye szerint mégsem tartják meg június első napjaiban a Bocuse d'Or utolsó fordulóját.

A versenyt annak rendje és módja szerint a Sirha Lyon szakkiállítás keretein belül rendezik meg. A Sirha az új időpontnak megfelelően szeptember 23-27-ig tart, a Bocuse d'Or versenyre pedig a rendezvény utolsó két napján, szeptember 26-27-én kerül sor.

Hirdetés

Így már érthető, miért halogatták a francia szervezők a versenyalapanyagok kihirdetését, erről ebben a hónapban a csapat séfje, Veres István mesélt nekünk.

Biztató hír volt ugyanekkor, hogy a magyarok új felkészítő coach-a minden eddigiek legsikeresebb hazai Bocuse d'Or-versenyzője, Széll Tamás (a Michelin-csillagos Stand és a Stand25 séfje) lett, Volenter István séfet (Öreg Prés Étterem) váltva a munkában.

Valentin-napi köszöntés Bocuse d'Or-módra / Fotó: Bocuse d'Or

Kíváncsian várjuk – hát még a versenyzők! –, hogy milyen főszereplő alapanyagokkal kell dolgozniuk a szeptember végére halasztott megmérettetésen.

Addig is Veres István bemutatkozó filmje az erdélyi Hargitáról:

Veres István bemutatkozó kisfilmje, egyenesen a Hargitáról!
Hajrá, magyar csapat!

Közzétette: Magyar Bocuse d'Or Akadémia – 2021. február 10., szerda

Kapcsolódó hírünk idén februárból:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram