Hirdetés
Hirdetés

Bébi parajfőzelék idei zöld spárgával, zsályás vajas nyúl gerinccel és zsenge répahabbal

SZERZŐ: DiningGuide
2011. április 28.
Próbáltam egy könnyű kis tavaszi meleg előételt készíteni fiók nyúlból és csupa gyenge, idei zöldségből.
Hirdetés

Próbáltam egy könnyű kis tavaszi meleg előételt készíteni fiók nyúlból és csupa gyenge, idei zöldségből.
Hozzávalók:

  • nyúlgerinc
  • bébi paraj
  • idei zöld spárga
  • új répa
  • vaj
  • friss zsálya

Elkészítés:
A nyúlgerincet le hártyázzuk, sózzuk borsozzuk és vákuumban vajjal és friss zsályával 65 °C–on 35 percig készítjük.
A mártás: A friss bébi parajt megmossuk és pacojet edénybe némi csont lével mártást készítünk. A spárgát blansírozzuk és jeges vízbe helyezzük, majd a fejrészt meghagyva apró kockára vágjuk és a mártáshoz keverjük.
Répa hab: A répát blansírozzuk, leszűrjük (a levet megtartjuk), jeges vízben lehűtjük. Thermomixbe tesszük a répát, hozzáadjuk a levét és sóval fehér borsal izesítjük. Turmixoljuk, leszűrjük, kevés szójalecitinnel felhabosítjuk.
Tálalás: A mártást felmelegítjük , a nyulat regeneráljuk és a zsályás vajon forró serpenyőben körbesütjük. A mártást a tányér aljába tesszük és bele helyezzük a nyúlgerincet majd a vajon lehúzatott spárgafejet. A répa habot a húsra helyezzük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram