Hirdetés
Hirdetés

Baristavallomások: 5 kávé, amelytől betelik a pohár

SZERZŐ: DiningGuide
2017. szeptember 12.
  Egyes rendelések fejtörést, rosszabb esetben fejfájást okoznak az alkalmazottaknak – és nem csak a baristák világában. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb barista idegenkedik az olyan kávés italoktól, amelyekben a kávé eredeti aromái nem tudnak érvényesülni. Következzen most hat szubjektív, sőt némileg elfogult baristavallomás. Egy barista az istenített cold brew-ról „Hogy lehet az íze ennyire […]
Hirdetés

 
Egyes rendelések fejtörést, rosszabb esetben fejfájást okoznak az alkalmazottaknak – és nem csak a baristák világában. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb barista idegenkedik az olyan kávés italoktól, amelyekben a kávé eredeti aromái nem tudnak érvényesülni. Következzen most hat szubjektív, sőt némileg elfogult baristavallomás.

Egy barista az istenített cold brew-ról

„Hogy lehet az íze ennyire valószerűtlenül selymes és csokoládés? Hát attól, mert egy nagy zokniban ázott 24 órát! Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb kávézó silány minőségű, maradék kávét használ fel a cold brew koncentrátumhoz, amely ki tudja, mióta áll a hűtőben. Igaz, hogy a cold brew kevésbé savas, és könnyebben fogyasztható, de a készítés során az értékes aromák is odavesznek. Bár a legtöbb vendégnek ez úgysem tűnik fel, mivel telenyomják csokisziruppal.”
– Eric Grimm, Everyman Espresso, New York –

hamutals / Instagram

A klasszikus: espresso

„Mint elismert kávészakértő, szinte soha nem rendelek espressót. Ekéznek is érte rendesen a szakmában. A tapasztalataim szerint ugyanis az esetek 95 százalékában nem stimmel vele valami. Lehet, hogy a kávé nem volt megfelelően pörkölve, vagy nem jól főzték le, esetleg a kávézóban nem tartják rendesen karban a kávégépet.”
– Sean Stewert, a Matchless Coffee egyik alapítója, Nashville –
„Sosem értettem, miért rendel valaki elvitelre espressót. Egy korty, és már meg is ittad, akkor meg minek elvinni? Sokan még ki sem lépnek az üzlet ajtaján, már fel is hörpintik. Szánjunk rá egy percet az életünkből, ha lehet, és igyuk meg nyugodtan, helyben.”
– Charrow, Joe Coffee, New York –

Macchiato, vagy amit akartok

„Soha nem tudom eldönteni, hányadán állok azzal, aki macchiatót rendel. Vajon egy tradicionális macchiatót ért alatta (egy adag espresso cukor nélkül, tejpöttyel a tetején) vagy a Starbucks valamelyik olaszos hangzású kávékreációját, sok tejjel és cukorral? Nincs könnyű dolgunk, amikor megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba. A vendégeknek sokszor az a benyomásuk, hogy magas lóról beszélünk velük, pedig csak nem akarjuk, hogy csalódottan távozzanak.”
– Santa Sanchez, Nobeltree Coffee, New York –

A zöld: macha latte

„Be kell vallanom, hogy kiráz a hideg a matcha lattétől! (A népszerű japán zöldteából készült tejes ital – a szerk.) Nem az ízével van bajom, inkább az bosszant, hogy mindenki csak divatból rendeli. Mivel óriási rá a kereslet, mi, baristák sem tudunk kikerülni a bűvköréből.”
– John Hill, The Wooly Daily, New York –

Peixoto Coffee / Instagram

Kávé gyerekeknek

A babyccino hashtag majdnem 17 ezer hashtaget tud Instagramon, az pedig nem tisztázott, hogy ezalatt koffeinmentes vagy igazi kávét kell érteni. „Sosem értettem, hogy egyes szülők miért adják be a derekukat, ha a gyerekük valódi kávéért nyüstöli őket. Bár el szoktam mondani, hogy milyen gyerekeknek való italaink vannak, a legtöbbször sajnos nincs túl sok foganatja. Ilyenkor mindig elfog a kísértés, hogy koffeinmentes kávét adjak nekik.”
– Anna, volt barista –

costacoffeedidsbury / Instagram


Forrás.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram