Hirdetés
Hirdetés

Az új, szigorított szabályokkal számoljunk, ha Olaszországba utaznánk

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 11.
Üzleti útra indulók, síelők, túrázók, városnézők és a többiek: ismét szigorításokat vezettek be hétfőtől Olaszországban a járvány megfékezésére. Az újabb korlátozások elsősorban az oltatlanokat érintik.
Hirdetés

Az év végi ünnepek óta ismét ijesztő számokat produkál Olaszország, a hivatalos adatok szerint naponta 100 ezernél is több koronavírusos esetet regisztrálnak az 5. járványhullámban.

Hétfőtől egész Olaszországban immár nem elég a friss, negatív PCR-teszt ahhoz, hogy igénybe vegyük a közösségi tereket és közlekedési eszközöket. Legyen az szálláshely, kávézó, étterem, szórakozóhely vagy sportlétesítmény, mindezen szolgáltatások használatához igazolni kell az oltottságot vagy a természetes védettséget a betegségen való átesés után (ez gyógyult állapotot jelent, és a fertőzést igazoló első teszttől legfeljebb 180 nap telhet el.)

Július elsejétől az EU mindegyik országa ki tudja állítani állampolgárai és lakosai számára az uniós digitális Covid-igazolványt, vagyis a Green Passt – tudható meg a konzuli tájékoztatásból.

Fontos aktualitás, hogy 2022. január 31-ig speciális beutazási szabályokat állapítottak meg Olaszországban: a Magyarországról Green Pass-szal rendelkező beutazónak is kötelező vírusteszt.

Változás érvényes a maszkhasználatra is, de ez csak a tömegközlekedési eszközökre érvényes: nem elegendő a papír- vagy textilmaszk viselése, FFP2-es védőmaszk használatára kötelezik az utasokat. A szabadtéri eseményeken már eddig is kötelező volt a maszkviselés (nem az FFP2-es védőmaszké).

Olaszország lakossága rendkívül nagy arányban átoltott, az országos átlag 78 százalékos, és január első hetében az olasz parlament döntése értelmében az 50 év feletti munkavállalók számára kötelező lesz az oltás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram