Hirdetés
Hirdetés

„Az új magyar séfek, az új magyar konyha kreativitásban hiszek" – Vacsora a SALT-ban a Dining Guide felelős kiadójával

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 27.
„Az új magyar séfek, az új magyar konyha kreativitásban és innovativitásában hiszek, és őket tartom a legnagyobb értéknek, tőlük várjuk a legtöbbet" – fogalmazott Herczeg Zoltán, a Dining Guide TOP100 Étteremkalauz felelős kiadója a stábnak a budapesti SALT étteremben.
Hirdetés

Csak természetes alapanyagokból dolgoznak, a vendégek csak foglalást követően érkezhetnek, a finomságok pedig szemet gyönyörködtetőek – a hirado.hu a Salt Budapestben járt, ami elnyerte a Fenntarthatósági Díjat a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán.

Megnézem a videót!

Az idei év nem csak az éttermek életébe – számolt be a hirado.hu –, hanem a Dining Guide kiadványban is komoly változásokat hozott, ugyanis a megszokott ritmustól eltérően sokkal sietősebben kellett végigkóstolni a top éttermek kínálatát a koronavírus-járvány miatti bezárások előtt és után. Tavaly nyáron egészen az ősz elejéig tudták az éttermeket látogatni a szakértők, idén pedig az újranyitást követő 2 hónapos időszakban kellett„ végigfutni” a top vendéglátó egységeket.

Herczeg Zoltán, aki 2015 óta vezeti a kiadványt elmondta, mivel nagyon sok étterem nem tudott kinyitni, illetve az új éttermek bemutatkozni, az idei évben –az elmúlt 6 év számait nézve– a legkevesebb étterem került be a vizsgált éttermek közül.

Herczeg Zoltán szerint a magyar gasztronómia erőssége a résztvevőkben rejlik.

„Az új magyar séfek, az új magyar konyha kreativitásban és innovativitásában hiszek, és őket tartom a legnagyobb értéknek, tőlük várjuk a legtöbbet. A magyar konyhában nagyon sok potenciál van, nagyon sok jó termelő, alapanyag és szakember van, és azt gondolom, ha ehhez kreatívan és optimistán állunk hozzá, ebből csak jó dolgok születhetnek” – mondta.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram