Hirdetés
Hirdetés

Az Onyx új attrakciója: Gourmet buszozás és tanulmányút az Onyx csapatával

2022. április 24.
Gourmet buszozás, pezsgőzés és tanulmányút: májusban itt a METROPOLISZ első felvonása.
Hirdetés

A Műhely, az Onyx előszobájának csapata az elmúlt több mint egy év rendhagyó eseményei után ismét egy úttörő gasztroprogrammal áll elő. A METROPOLISZ egy új perspektívát ad a nagyvárosi éttermi élményeknek, de pontosan mi is az, amit egészen idáig nem tapasztalt meg a sokat látott étterembejáró vendég?


2020-2022 Az előzmények

Az Onyx teljes újjászületése 2020 november végén kezdődött, félévnyi bezárás után. A meghökkentő, sőt polgárpukkasztó Utolsó vacsora után egy eseménysorozat vette kezdetét, melynek további állomásai a Sitt, a Dekonstrukció, majd a Relikvia voltak. Egy év alatt felállt az Onyx Alkotói Közössége is, 11 szakember a gasztronómiából és annak társterületeiről. (Íme, az Onyx Alkotói Közösség tagjai.) Az Onyx étteremként való visszatérése az Onyx Műhely megnyitásával valósult meg, melyet azért neveznek az Onyx Előszobájának, mert ez a lazább stílusú, nyitott térre és interakciókra épülő fine dining koncepció csak az átalakulás első része. Az Onyx „nagyétterem" megnyitása későbbre várható. A debütáló menüsor két formában, a 8 lépéses Meta és a 12 lépéses Meta/morfózisként elérhető.


Minden új lépéssel, új eseménnyel egyre inkább kiteljesedni látszik az Onyx Műhely koncepciója. Aki részt vett már az újranyitott Onyx – pontosabban a „Műhely, az Onyx Előszobája" – valamely vacsoráján, megtapasztalhatta, hogy az elnevezés nem csupán egy fantázianév, hanem egy komplett élménycsomag van mögötte. A Műhely vacsoráin minden egy kicsit más, mint amit egy fine dining étkezéstől elvárnánk: a személyzet tagjai organikusabban, impulzívabban vannak jelen, mint azt megszokhattuk. Van olyan fogás, amelynél azt kérik a vendégektől, hogy álljanak fel, és lépjenek oda a konyhaszigethez, ahol bepillanthatnak a konyhai műveletekbe. Ez a kolbászozókat is megidéző street food fogás is természetesen fine dining élmény, de interakciókat generál, és kimozdít a vacsora megszokott szertartásosságából, amelynek ívét hagyományosan csak a sommelier és a felszolgálók útbaigazításai „törik meg".

A Műhely desszertje

Ezt a látásmódot viszi tovább májusban a METROPOLISZ esemény is, amelyet kivisznek az Onyx falai közül, de úgyszintén határfeszegető módon nem egy idilli borvidékre vagy  biogazdaságba utaztatnak el, felmutatva az alapanyagok származási helyét. Ilyet láttunk már ugyanis. Az Onyx kreatív csapata azonban azt találta ki, hogy helyben, a városban maradnak, ahol az étterem van és a munkatársak is élik a mindennapjaikat, és Budapesten fognak elkalauzolni.

Utaztál már piros turistabuszon Budapesten? Van kedved megismerni egy Kádár János által is látogatott, érintetlen pincét? Kíváncsi vagy, hogyan tervezzük meg a következő menüsorunk egyik fogását, amely megízlelhetővé teszi a város összetettségét?

Évek óta nagy divatja van a városi túráknak, amelyekre egyáltalán nem csak külföldi turistákat várnak. Eldugott városrészek, elrejtett létesítmények, melyeket felfedezve újraélhetjük Budapest felfedezésének örömét, és újraértékelhetjük a városunk szépségeit. Az Onyx Alkotói Közösség is hasonlóra invitál a nagyvárosi tanulmányi úton. A közeljövőben debütáló új menüsor is a METROPOLISZ nevet fogja viselni, melynek Érkezés című fogásának megszületésébe avat be a félnapos program.

Hirdetés

Az út állomásait nem fedték fel egy kivételével. „Buszra szállunk, és olyan helyeket keresünk fel, amelyek nem csupán inspirálnak, de kapcsolódnak is ehhez a fogáshoz" – szól az invitálás. A jelenlegi Onyx Műhely-menüben is hangsúlyos szerepet kapó Sauska nyerspezsgő otthona, a budafoki Sauska Pincészet lesz a fő úticél. A Tokajban és Villányban is termelő Sauskáék budafoki bázisán egy szőlőszem pezsgővé alakulásának metamorfózisa lesz porondon, és a poharak sem maradnak szárazon.

Ígéretük szerint

minden állomáson ízélmények várnak, amelyek az utazás végére, mint egy kirakós darabjai egy egésszé állnak össze.

A délelőttöt lefedő programot szombatra szervezték, jelképesen is talán a Clark Ádám téri Nulla-kilométerkőhöz. Egy közös gurmé osztálykirándulásként képzeljük el, amelyen összesen 40 fő vehet részt, hiszen ennyien férnek fel a buszra. Az esemény részletei bővebben itt elérhetők, a foglalás ma este indul.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram