Hirdetés
Hirdetés

Hazai éttermek, cukrászdák jelentkezését várják! Pink ételekkel egy fontos ügyért

SZERZŐ: DiningGuide
2020. szeptember 8.
Idén is várja az éttermek, kávézók, cukrászdák csatlakozását a Mellrákinfó Egyesület, a Pink Gasztro kampány október elsején indul.
Hirdetés

A rózsaszín szalagot évtizedek óta használják világszerte az emlőrák elleni küzdelem jelképeként. Vállalatok sora hirdet akciókat minden évben, hogy a rózsaszín szalagos kezdeményezéseik keretében befolyó összegek bizonyos százalékát felajánlja az erre szakosodott szervezetek, kutatóközpontok és kórházak javára. A legfontosabb üzenet felhívni a nők figyelmét az előszűrés fontosságára (ami akár életet menthet), valamint támogatni a rákkutatást, illetve a betegeket és hozzátartozóikat.

A magyarországi Mellrákinfó Egyesület most ismét Pink Gasztro kampányt hirdet, és arra kéri a csatlakozó vendéglátóhelyeket, hogy rózsaszín/pink ételek-italok étlapra kerülésével támogassák az egyesületük működését. Így könnyed és stílusos módon hívják fel a figyelmet erre a nagyon is súlyos problémára, a vendégek pedig egész egyszerűen az akcióban szereplő ételek és italok választásával tudnak részt venni az összefogásban.
Az egyesület célja az érzékenyítés és információátadás, ami a gasztronómián keresztül könnyedebben, a médiában gyakran tapasztalt riogatás és félelemkeltés nélkül valósul meg.
Szebbnél szebb alapanyagok sora áll az éttermek, kávézók rendelkezésére, hiszen nem kell ételfesték a rózsaszín és pink ételekhez, elég csak a természethez fordulnunk. Néhány példa a színes hozzávalókra: pink grapefruit, málna, sárkánygyümölcs (más néven pitaja), többféle bogyós gyümölcs, hónapos retek, létezik pink répa és burgonya is, rózsaszínre pedig könnyen lehet festeni céklával is.
Delicious cupcakes in cardboard box
A Mellrákinfó Egyesület idén is várja az éttermek, kávézók, cukrászdák csatlakozását a Pink Gasztró Kampányhoz!

A támogatásra felajánlott pénzösszegek meghatározása teljes mértékben bizalmi alapon történik, az egyesület nem kér elszámolást, hanem a vendéglátóhelyekre bízza a jótékony célt szolgáló összeg meghatározását. Az eddigi tapasztalatok szerint az éttermek az akció keretében keletkezett bevétel 10-25 százalékát juttatták el az egyesületnek.

Csatlakozni ér! Az egyesület honlapja itt elérhető

2020-ban eddig az alábbi hazai éttermek vesznek részt (vagy tárgyalnak róla) a Pink Gasztró kampányban:

 1. Mezzo Music Restaurant
 2. Jardinette
 3. Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
 4. Hadik
 5. Émile
 6. Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár
 7. Promontor Kertvendéglő
 8. Bobo Restaurant
 9. Bubó
 10. Panificio il Basilico
 11. Hemingway
 12. Mészár Steak Kitchen
 13. Szent Donát Borkúria
 14. Hekkmester
 15. Monaco étterem
 16. Next Bisztro
 17. Szaletly
 18. Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda
 19. Villa Kabala
 20. Zeya
 21. Cloé
 22. Avalon Ristorante
 23. Palacsintaház
 24. Két Szerecsen Bisztró
 25. Alkimista Kulináris Műhely
 26. FitGastro

Olvassa el korábbi írásunkat is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram