Hirdetés
Hirdetés

Az internet ünnepli a kissé szomorú látványt: vacsora üvegkalitkákban Amszterdamban

2020. május 10.
Kétségtelenül kreatív, és még tetszetős is, sokunk mégis kevésbé érez őszinte örömet az "emberi üvegházakat" látva.
Hirdetés

Hollandia számos tekintetben a világ egyik legprogresszívebb országa, kiemelkedő építeszettel, dizájnnal, és jelentős úttörők a zöld újítások terén. A Mediamatic nevű kulturális szervezet állt elő az üvegházétterem ötletével, akik immár 36 éve foglalkoznak művészeti és oktatótevékenységgel, ember és természet kapcsolatára fókuszálva, a művészetet tudománnyal ötvöző, biotechnológiai projektekkel.

Fotó: Willem Velthoven / Mediamatic Amsterdam

A koronavírus-járvány hatására megalkotott üvegházacskák egészen konkrét választ adnak a közösségi távolságtartás kívánalmára, és centivel sem kell méricskélni az asztalszomszéddal való távolságot. Az Amszterdamban próbaüzembe helyezett üvegházas étterem látványa persze kissé sci-fi-szerű. A kanálisokkal szabdalt, modern városi környezetbe illeszkedő, jól sikerült kortárs alkotás mégis elidegenítő; az arcpajzsos felszolgálók és az elhúzható résen benyújtott ételek képe sem teszi barátságosabbá az összképet.

Bízunk benne, hogy a jövő vendéglátása nem az egymástól elszeparált üvegkalitkák világába vezet.

Fotó: Willem Velthoven / Mediamatic Amsterdam

A Mediamatic többi érdekes projektje!

Fotó: Willem Velthoven / Mediamatic Amsterdam
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram