Iré Hassan-Odukale (tulajdonos) és Jeremy Chan (séf-tulajdonos) éttermében komoly szerepet kapott a dizájn, a tányérokat az ízeikben is remeklő ételek tálalása mellett mondhatni vizuális alkotások "festővásznaként" is használták, minimalista, de élénk színekkel, geometrikus elrendezésekkel.
A Michelin-kalauzban magabiztos egycsillagosok voltak (a törzsvendégek rendre követelték a két csillagot), a fine dining jegyében pedig csak este tart nyitva az étterem. Az egycsillagos értékelés mellé a Michelin Guide annyit fűz, hogy a londoni Ikoyi folyamatosan magas színvonalon, kiváló alapanyagokból, egyedi ízeket prezentál. Most az éttermen a sor, hogy megmutassa, a Michelin-méltatás mindhárom állítása tartható úgy is, ha olyan ételek kerülnek az étlapra, mint a sült csirke, a rostélyos, a kebab vagy a rizses egytálételek.
Az Ikoyi kuriózumát nyújtó nyugat-afrikai behatások továbbra is meghatározzák a fogások ízvilágát. Az afrikai konyha most komoly őrület a világ fine dining éttermeiben, az egyik tulajdonos, Iré Hassan-Odukale pedig maga is afrikai származású. Így a marharostélyos a nigériai suya fűszerezéssel (pörkölt földimogyoró, cayenne-i bors, gyömbér, fokhagyma, szegfűszeg felhasználásával), az utcai ételként világhírű lett kebab pedig érlelt birkahúsból készül. Az étterem büszkeségét jelentik a maguk által termesztett zöldségek és mikrozöldek is, és a "hiperszezonálisnak" nevezett étlap. Nyugat-Afrika egzotikus ízeit és alapanyagait szállítják Londonba, felfedezésre váró ősi gabonáktól a a füstölt borsig.
A koncepcióváltás pusztán arról szól, hogy a 2020-ban megrengett világrendünkben az eddigieknél sokkal közvetlenebbül szeretnék megszólítani a vendégeiket – ugyanazzal a kifinomultsággal, a különleges alapanyagok iránti szerelemmel és úttörő gondolkodással, mint eddig.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.