Hole Viktorék is viszonylag régóta gondolkoznak a terjeszkedésen, de mindig valami miatt elmaradt a dolog. Ha minden jól alakul, ennek a halogatásnak lesz vége márciusban, amikor is egy régi, századfordulós épületben, az Október 6. utcában megnyit a pesti NEMO. A Lövőház utcában Viktorék viszonylag sűrűn kísérleteznek a fish&chipsnél, meg a halburgernél komolyabb fogásokkal, borvacsorájuk lassan a tizedik felvonáshoz érkezik. Elmondásuk szerint ezt az irányvonalat szeretnék jobban megnyomni Pesten. „Sokkal nagyobb lesz a helyiség, exkluzívabb, elegánsabb, úgymond »upgrade«-je a budai Nemo-nak, a borvacsoráknak, egyéb rendezvényeknek egy külön teremmel” - árulta el Viktor, hozzátéve, hogy ez persze azt is jelenti, hogy lesznek drágább halak, drágább ételek például többféle rák, osztriga, kardhal, amiket tavasszal-nyáron kb. 30 fős teraszon ülve is szálkázhatunk (dehogy szálkázhatunk, ezekben nem lesz szálka!).
Kíváncsian várjuk, hogy hogyan él meg viszonylag közel egymáshoz két, pontosabban három minőségi halas - még akkor is, ha tudjuk, hogy az összehasonlítás kicsit sántít. Hiszen a Belvárosi Piac azért másra összpontosít, mint az Alkotmány utcai La Pescheria Tengeri Halbolt, nem beszélve a NEMO tervezett fogásairól.
Majd meglátjuk, mert ilyenkor szoktak a cikkek úgy folytatódni, hogy a magyar alig eszik halat, de mi viszonylag sűrűn belefutunk teltházas halas éttermekbe és szép eredményeket szoktunk hallani halboltoktól, hogy olyan rendezvényeket már ne is említsünk, mint a nemrég lezajlott (nem, nem a hétvégi Budapesti Halfesztivál) Töltött Hold, ahol szintén fontos szerep jutott a halnak.