Hirdetés
Hirdetés

"Az ételnek lelke van. Nem lehet kifogni rajta." (Bächer Iván)

SZERZŐ: DiningGuide
2017. február 21.
  Ahány ember, annyi íz. Ahogy nincs két egyforma pillanat, nincs két egyforma íz sem. Gyakori élményünk, hogy hiába van egy jól bevált receptünk, időnként valamiért az mégsem olyanra sikeredik, amilyennek lennie kellene. Mert az ételnek lelke van, benne készítőjének, tágabb kulturális, földrajzi környezetének minden látható és kevésbé látható elemével. A Werk Akadémia egyedülálló gasztronómiai […]
Hirdetés

 
Ahány ember, annyi íz. Ahogy nincs két egyforma pillanat, nincs két egyforma íz sem. Gyakori élményünk, hogy hiába van egy jól bevált receptünk, időnként valamiért az mégsem olyanra sikeredik, amilyennek lennie kellene.
Mert az ételnek lelke van, benne készítőjének, tágabb kulturális, földrajzi környezetének minden látható és kevésbé látható elemével. A Werk Akadémia egyedülálló gasztronómiai kurzusa, a GasztroWerk legújabb, immáron 13. programja ennek a gasztronómiában megnyilvánuló titokzatos összetevőnek próbál a nyomába eredni.
A vendéglátás lelkei a vendéglősök. A GasztroWerk már sok elkötelezett és szenvedélyes arcot mutatott fel közülük, ezúttal egy vendéglátó dinasztia, a Parlament-közeli Biarritz éttermet üzemeltető Berkes Gyula és családja, valamint két fine dining étterem, a Tama és a Tanti „lelkei” szerepelnek az étlapján.
Ha lélek, akkor egy újabban a gasztronómiában is ténykedő pszichiáter, Csernus Imre. Noszvajon sajátos ízű, szellemi-kulturális élményekre építő vendéglátást épít ki. A kurzus hallgatói egész napos kirándulás keretében találkoznak vele és borász feleségével.
Segal Viktor séf, a GasztroWerk szakmai vezetője ezúttal a rák három arcát, háromféle elkészítési módját mutatja fel. Workshopján ott lesz Farkas Erzsébet spirituális gyógyító és Lages Emi asztroterapeuta, akikkel a fűszerek, az ízek és a hozzájuk kapcsolódó jelenségek spirituális vetületeiről, az ételekkel kapcsolatos szertartásokról esik szó.
A vegán konyhának már több megbízható helye is van Budapesten. Steiner Kristóf, a téma nagy szakértője a vegán konyháról való tudását és számára vállalható ízeit hozza magával egyenesen Tel Aviv-ból.
A luxus mint olyan akkor kerül be a képzés programjába, ha az valódi értéket képvisel. A 2017. tavaszi GasztroWerk Budapest két kiemelten exkluzív szállodájába, a térség legjobbjának választott Aria Hotel Budapestbe és a nemrég újonnan megnyílt Ritz-Carltonba látogat.
A jó konyha titka a jó minőségű és megfelelő mennyiségű alapanyag. Hogy hogyan készül a jó magyar sajt, hogy milyen állattartás mellett lehet nemzetközi minőségű magyar tejhez jutni, az Ficsor Árpád dunaharaszti farmján válik láthatóvá. Felsőnyárádi bitang cowboyokkal koprodukcióban tart 1500-1600 angus marhát városunk legendás hentese, akinek üzlete éppúgy a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található, ahogy Budapest egyedülálló gasztronómiai kínálatot reprezentáló gourmet üzlete is, melyek backstage-ből, a pult mögül mutatkoznak be.
A vendéglátásban meghatározó a szerepe, de azért nemcsak a konyha számít! Gianni Annoni ezúttal a felszolgálás szerepéről, fontosságáról, a kiszolgálás pszichológiájáról, a tálalás kultúrájáról és a vendéglátás illemtanáról tart workshopot.
És mindez korántsem a teljes program, ahogy mindig, 2017 tavaszán is várható egy-egy új hely, vagy arc felbukkanása Budapesten és a GasztroWerk-étlapján.
További információk:http://www.werkakademia.hu/kepzeseink/gasztrowerk/

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram