Hirdetés
Hirdetés

Az étel nem játék! Vagy mégis: holnap nyílik a FoodPlay kiállítás

2019. március 20.
Azt talán mondanunk sem kell, hogy a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum bármikor megér egy borús szombat délutánt. Sőt, dehogy csak egy borús szombat délutánt.
Hirdetés

Egyáltalán nem kell ahhoz elvetemült gasztrorajongónak lenni, hogy az állandó gyűjtemény is érdekes legyen az elmúlt korok plakátjaival, konyhai és vendéglátóipari eszközeivel, de ezen a tavaszon igazán beerősít az óbudai múzeum. Csak a FoodPlay kiállításon több mint 40 hazai és külföldi művész és alkotócsapat műveit mutatják be.

Talán nem számít epés megjegyzésnek, ha azt mondjuk: bárcsak feleannyira népszerű tevékenység lenne a múzeumok látogatása, mint ételfotókkal villogni, de ez csupán egy jócskán hatásvadász felsóhajtás. Ez nem a #mutimiteszel világa, hanem alkotóemberek gondolatai – ételkompozíciókba álmodva.

A gasztronómia pedig trendi, ez nem vitás. Lássuk, hogy mit hoznak ki belőle a kiállító vizuális művészek az MKVM kurátorának szelekciója szerint.

Studio Furious: Mortadellaszőnyeg

"Az itt látható képek többsége csapatmunkában született. A fényképész együtt dolgozik a művészeti vezetővel, a food stylisttal – az étel-stilisztával –, azaz az „aszpik-szobrásszal” és a „makaróni-bodorítóval”, a set designerrel és a retusőrrel. Ezekből az együttműködésekből lenyűgözően gazdag látványvilágok születnek, minden csapatnak saját, egyedi stílusában, a németalföldi csendéleteket idéző szín- és forma-kavalkádtól a minimalista megoldásokig. Kiállításunk a látvány séfjeinek mesterfogásaiból kínál ízelítőt" – olvashatjuk a kiállítás ajánlójában, amit jó szívvel ajánlunk mi is.

Éppen egy tegnap megjelent cikkünk adhat egy másik érdekes nézőpontot a kiállításhoz: Az étel nem műalkotás! Az ismeretlen fine dining...

A kiállítás kurátora: Flanek Péter

A kiállító művészek:
Aaron Tilley, Adorján Éva, Barbay Csaba, Iain Graham, Aliki Kirmitsi, Gem Fletcher, Grant Cornett, Victoria Granof, Noemi Bonazzi, Michelle Gatton, Davide Luciano & Claudia Ficca, Carl Warner, Elise Mesner Photography, Dejana Vucicevic, Anna Keville Joyce, Andrew B Myers, Bela Borsodi, Henry Hargreaves and Caitlin Levin, Luke Kirwan, Oliver Schwarzwald, Elena Mora, Mauricio Alejo, Mikkel Jul Hvilshøj, Filkey Áron, Studio Furious, Erdőháti Áron, Tessa Dóniga, Paloma Rincon, Pablo Alfieri, Toiletpaper, rvrbr studio, Theis Bothmann & Malte Gaarde, Van Santen & Bolleurs, Milica Mrvic, Karsten Wegener, Javi Dardo, Moro Máté, Milutinovits Panka, László Ágnes, Mitz po Flitz

A kiállítás Facebook-eseménye

Ez pedig a múzeum egy szintén nagyon ígéretes programja, áprilisra.

Elérhetőség:
Budapest III. kerület, Korona tér 1.
+36 (1) 375 6249
Weboldal

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram