Hirdetés
Hirdetés

Az encsi Anyukám mondtában retró fogásokat készítenek a hétvégi kirándulóknak (is)

SZERZŐ: diningguide
2021. március 31.
a TOP100 rovat
támogatója
Novemberben beszéltünk utoljára Dudás Szabolccsal, aki az önszervező Anyukám mondta rajongói csoportról, Budapestre is érkező boxokról, a debreceni Pizza, Kávé, Világbéke előrehaladt munkálatairól mesélt. Eltelt négy hónap, a hely még mindig nem tudott kinyitni, pedig Debrecenben is van egy egész szép kis tábor, aki már melegében fogyasztaná Dudásék legendás pizzáit.
Hirdetés

“Már csak néhány hetet kell várni arra, hogy megtudjuk, hány hetet kell még arra várni… ugye megvan ez a mém? Nos, ebben vagyunk mi is. Tényleg arra bazíroztunk, hogy talán, talán a húsvét már meglesz! Akkor majd kinyithatunk Debrecenben, kiülhetünk a teraszra Miskolcon, lassan indulhatnak az encsi esték is. Hát, most a következő reményteli dátumunk a pünkösdi, de lehet, hogy még későbbibe kellene kapaszkodnunk” — mondja Dudás Szabolcs, aki egy percig sem szeretne panaszkodni, mert a törzsvendégeikre most is támaszkodhatnak, a zárt csoport ugyanúgy működik, mint ahogy tavaly tavasszal.

Számukra heti egyszer még mindig mennek a menük Budapestre, ahogy egyébként a pizzaboxok is eljutnak Miskolcról igény szerint Debrecenbe és a fővárosba is. Valamivel kevesebb a megrendelés, de van dolguk, tennivalójuk az új üzlet munkálatain felül is.

Egy debreceni látvány / Fotó: Pizza, Kávé, Világbéke Debrecen

“Takarítanunk kell még egy nagyot és megkezdeni a próbasütéseket az új helyen, de egyébként nyitásra készen állunk. Olyannyira, hogy a kezdő csapatunk már Debrecenbe is költözött. Ez az egység nem függ majd a többitől, mivel saját műhelye van, a tésztákat ott fogjuk összeállítani. Jó kis helyünk van egyébként, konkrétan az Aranybikával szemben, a templomnál. A tér már a jó idő beköszöntével ébredezik is, sok az ember, várják, hogy szabadabb világ legyen. Mi is, hogy a helyiek megtöltsék majd a teraszt.”

Nagy marketingtevékenységet nem folytatnak, szeretnék majd, hogy ugyanúgy szájról szájra terjedjen a jóféle pizzák híre, mint ahogy ez Encsen és Miskolcon is történt. Az ország második legnépesebb városáról beszélünk, s annak ellenére, hogy van néhány fontos gasztropont Debrecenben, bőven elférnek a továbbiak is. Így például a minap mesélte nekünk Szabadfi Szabolcs, hogy a Panificio il Basilico megjelenik a cívisvárosban is.

Valami készül... / Fotó: Pizza, Kávé, Világbéke

“Mondhatnám, hogy Encsen nagy a csend, de február óta ott is van egy kis aktivitás, ugyanis hétvégente sütünk pizzát és retró kedvenceket is készítünk a környékbelieknek, helyieknek, akik szeretik az Anyukám mondtát. Kkörülbelül 12-től 19 óráig vagyunk, és tényleg klasszikusokat főzünk és sütünk. Például csülköt pékné módra, szezámos csirkecsíkokat, ragacsos oldalast vagy kijevit. Most még medvehagymában is utazunk, ha már ez a szezon is kimarad. A desszert és a pizza alap, szóval ha valaki a környéken kirándulna, csak csörögjön ránk, már készítjük is össze az ebédet! Ezen a hétvégén bárányt is sütünk” — tette hozzá Szabolcs, szóval ha a Zemplén, Tokaj-Bodrogzug környéke lenne a hétvégi óvatos kirándulás helyszíne, akkor érdemes most is megcélozni Encset. Ha nem is a hagyományos módon, de főznek és vendégül látnak.

@Anyukám Mondta Facebook

Két napig (április 1-ig)  még a húsvéti boxokra is leadhatjuk a rendelést. Ezekbe a leghagyományosabb csemegék lettek összeválogatva: 24 hónapig érlelt sonka, franciasaláta, ecetes cékla, fonott kalács, a Heit család tormája, bio retek, újhagyma és két hímestojás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram