Hirdetés
Hirdetés

Az első Michelin Guide Vancouver 2022 - A teljes lista

SZERZŐ: Király Márton
2022. november 2.
Kanadában jelenleg huszonegy Michelin-csillagos étterem van, ebből nyolc Vancouverben és tizenhárom Torontóban.
Hirdetés

A napokban leleplezték az első vancouveri Michelin-kalauzt, amelyben nyolc étterem kapott egycsillagos minősítést.

Az egy Michelin-csillagot azok az éttermek kaphatják meg, amelyek megfelelnek a rendkívül szigorú bírálati szempontoknak. Az első és talán legfontosabb szempont, hogy magas színvonalú konyhát kínáljanak.

Fotó: facebook.com /AnnaLena

A felhasznált alapanyagok minősége is igen fontos, ahogyan az ízkezelés és a főzési technikák mesteri elsajátítása is. A séf személyisége a konyhában, a megfelelő ár-érték arány és a látogatások közötti következetesség, a folyamatosan képviselt magas színvonal pedig további fontos szempontok.

A Michelin első, Vancouvert bemutató kalauzában egyetlen étterem sem kapott két csillagot és egyik sem érdemelte ki a Michelin legmagasabb, három csillagos minősítését.

Az október 31-én megjelent kalauz a Michelin második Kanadával foglalkozó kiadványa, ugyanis nemrég jelent meg a Torontót bemutató Guide. A két kiadványból kiderül, hogy Kanadában jelenleg huszonegy Michelin-csillagos étterem van, ebből nyolc Vancouverben és tizenhárom Torontóban.

Fotó: facebook.com /Kissa Tanto

A nyolc, csillaggal kitüntetett vancouveri étterem teljes listája a következő:

AnnaLena – Ahol a kortárs brit-kolumbiai konyhával és pompás natúrborokkal találkozhat a vendég.

Barbara -  Modern észak-amerikai konyhát bemutató hely, ahol külön hangsúlyt fektetnek a helyi alapanyagokra.

Burdock & Co – Andrea Carlson farm-to-table koncepcióban megvalósított étterme.

iDen & QuanJuDe Beijing Duck House – Ahogyan a neve is mutatja, a lista e szereplője kínai konyhát visz, ahol kifejezetten erősek a kacsából készülő fogások.

Kissa Tanto – Hangulatát az 1960-as évek tokiói kávéházai ihlették, konyhája olasz-japán elemek fúziója.

Masayoshi – Masayoshi Baba séf sushi étterme, ahol a kanadai tengerek gyümölcsei klasszikus japán stílusban születnek újjá.

Fotó: facebook.com/ masayoshi

Published on Main – Gus Stieffenhofer- Brandson séf a helyi alapanyagok és farmok komoly ismerője, folyamatosan keresi az izgalmas, elfelejtett hozzávalókat, hogy azokat új köntösben kínálhassa vendégeinek.

St. Lawrence – Mozaikos padló, nyitott konyha, francia hagyományok, quebeci stílus. Kelet-kanadai ételek a nyugati parton.

Forrás:

1

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram