Hirdetés
Hirdetés

Az elérhető steakevés - hétfőn nyit a Mészár Steak Kitchen

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 28.
Gál "Hentesutánzat" József és Igaz Pál séf étterme november másodikán nyit a Ferenciek tere közelében, hogy a húsevőknek új törzshelye legyen a városban. Pacal, velő, steak - minden, amit szeretünk.
Hirdetés

MészárSteak Kitchen3
Gál József néhány éve a Nagycsarnokból nőtte ki magát és nyitotta meg saját üzletét a Hegyvidék Központban, a Mészár Steaket. Most Igaz Pál séffel közösen indítanak egy olyan, magyar konyhára épülő éttermet, ahová Józsi szállítja a legjobb húsokat, az étlapot pedig közösen dolgozták ki.
MészárSteak Kitchen
"A csapásvonal az, hogy Józsival kooperálva találunk ki tradicionálisnak mondható, mégis modernizált ételeket. Másfél hónapig ötleteltünk agyaltunk, hogy melyek azok az ételek, amelyek mindenki életében ott vannak, hogyan lehet ezeket megvalósítani éttermi szinten, hosszútávon. Nagyon szeretjük a magyar konyhát, úgyhogy olyan fogások lesznek étlapon és heti ajánlatban, amelyeket eddig méltánytalanul tettek félre." - mesélte Igaz.
Gál nem csak a húsokat szállítja, hanem aktívan részt vesz az étterem működésében, az étlap és az ételek kitalálásában. Mindenes, ahogy mondja.
GálJózsi
"Tesztelgettünk, ettünk, ittunk, mondtuk, hogy mi a szar, mi a jó, csiszolgattuk a kínálatot, és relatív idő alatt megszületett egy viszonylag szűk étlap. Alapvetően ez egy örömkonyha, ugyanakkor komplex feladat is: normális alapanyagot viszek, ami egy óriási felelősség, de nagyon sok múlik a konyhán, a személyzeten és persze a vendégeken is."

Mi lesz az étlapon?

"Alapvetően szeretnénk egy emberközeli, ár-érték arányban elérhető steaket sütni, de lesz a kínálatban vadasan elkészített sertésnyelv, báránylapocka zöldborsófőzelékkel, csülök, szárnyasból kacsa, borjú bécsi. Heti ajánlatban lesz pacal, szalontüdő, hagymás vér, velő.
MészárSteak Kitchen2
Marhából magyar angus, brazil vagy argentin is, ettől függ, ettől függ, hogyan változtatható az étlap: fontos, hogy mindig meg tudjunk újulni, követni a szezont, és persze nem mindegy, milyen áron."- mondta Igaz.
"A báránynál megkósoltam a jus-t és mondtam, hogy ennek az étlapon kell lennie, meg a Takács Lajosnál ettem ilyet utoljára. Pecsenyelé nélkül semmi nincs." - mesélte Gál.
Szóval csak semmi trendi, semmi extravagáns: ételek, amelyek olyanok, amiért szeretjük őket. Hogy aztán lesz-e a sarokban egy húspult, az még a jövő zenéje Józsi szerint, de semmi sincs kizárva.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram