Hirdetés
Hirdetés

Az éjszakai hűtőfosztogatók fagyija: Nightfood

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 19.
Fagyizás villanyoltás után?
Hirdetés

„Bizonytalan, mint a kutya vacsorája lámpaoltás után” – így emlegette apám a nullához közeli esélyű megvalósulást. Az én villanyoltás utáni táplálkozási szokásaimra azonban nagyobb eséllyel lehetne alapozni, mint a szegény kutyáéra. Fél 12. A lakás már sötét. Csak az olvasólámpát kapcsoljuk fel, és akkor is lábujjhegyen megyünk kirámolni a hűtőt, ha senki nem lát. Maradék csoki? Süti a buliból? Fél üveg meggybefőtt? Minden éjjeli zugevő titkos favoritja a mélyhűtőben meglapuló dobozos jégkrém, hogy a bűnözés után ne csak a lelkifurdalás mardosson, hogy ezt mégsem kellett volna kikanalazni teljesen, hanem még fetrengjünk is egy kicsit álmatlanul a nassolást követően. Mert az éjszakai evést ritkán követi nyugodt álom.

Mostantól ezt a félelmet félre lehet tenni. Tudósok, séfek és leginkább üzletemberek és marketingesek csapata dolgozott azon, hogy megalkossák az éjszakai zugevők fagyiját. 

A fagyiscégek reklámjai éteri, örökifjú, bűntelen személyeknek láttatnak minket, akik xs-es méretű ruhákban, pálmafás tengerpartokon élvezik a termékeiket. A reklámjaikban. Holott pontosan tudják ők is, hogy a fagyit általában nem a fehérhomokos karib-tengeri beach-en élvezzük félig lehunyt szemmel, elalélva, hanem mezítláb, pizsamában, a hűtő előtt. Rendben, a félig lehunyt szem legalább stimmel. 

Az Egyesült Államokban egy fagyiscég nem félt rávilágítani az igazságra, és piacra dobta Nightfood nevű termékét. Azt állítva, hogy kimondottan éjszakai hűtőfosztogatók számára készítették, de úgy, hogy jó legyen nekünk (meg persze nekik is). Nem beszél mellé: nightfood. Éjszakai kaja. Ne is gondoljon másra, ha nassolni szeretne. A nyomaték kedvéért a csomagolást zabamanókkal díszítette a grafikus, sehol egy jó nő, színes napernyő vagy szalmakalap. 

Kép forrása: nighfood.com

Természetesen azt is megmagyarázzák, miért ezt együk. A nyomaték kedvéért Dr. Michael Breus, Amerika legjobb alvásszakértője is megszólal a honlapon. (Amerikában mindenhol minden ott a legjobb, ahol éppen járunk. Tízperces séta alatt bármelyik nagyvárosban felfedezhetünk nyolc helyet, ahol az USA legjobb hamburgerét készítik, hármat, ahol az USA legkiválóbb sajttortáját, és még csak egyetlen utcába tévedtünk be.) Dr. Breus is remekül marketingeli magát, szerepelt már a The Today Show-ban, a CBS műsorában és a tengeren túli csodadoktor, dr. Oz is meghívta. Rajta kívül még két neves táplálkozástan-kutató és egy celebséf is megtámogatja szakvéleményével és arcával a nightfood hitelességét. És ha ők azt mondják, hogy valami jó, akkor elég sokan el fogják hinni.

De mi is a különbség a Nightfood nyolcféle fagyija és a többi fagyi közt? És hogy lehet elhitetni tömegekkel, hogy az éjszakai fagyizabálás egészséget okoz? Vagy hogy ettől jól fogunk aludni? Einstein relativitáselméletének lebutított változatával. Minden relativ. Altató vagy melatonin nincs az összetevők között, de a hagyományos jégkrémekhez képest a Nightfoodban

csökkentették a cukrot és zsírt, valamint növelték a jó alvást segítő fehérje- és rosttartalmat. Így a Nightfood egészségesebb alternativát kínál,

no nem a nemevéshez képest, hanem a mértéktelenséggel összehasonlítva. 

Hirdetés

Azt értjük, hogy ha már egyszer kötelező éjszaka fagyizni, akkor legalább csak félig szúrjunk ki magunkkal, és válasszuk a kevésbé önpusztító lehetőséget, ami kisebb eséllyel okoz metabolikus viharokat a szervezetünkben lefekvés előtt, de abban merészelünk kételkedni, hogy a jó alvás kulcsa egy vödör Éjféli Csoki, és az inszomniások gondjait a Vanília Telihold fogja orvosolni. 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram