Hirdetés
Hirdetés

Az egyik legkiválóbb budapesti gourmet étterem búcsúzik a közönségtől a jobb időkig

2021. február 27.
Egyre több étterem nem bírja már a jelenlegi veszteséges helyzetet, és egyelőre még csak kilátás sincs a kilábalásra. Friss hír, miszerint a Michelin-kalauz által is ajánlott hazai étterem, a Fricska Gastropub búcsúzik most a vendégektől. Az első hullámot követően 2020 nyara óta nyitva tartott a Dob utcai szuterénhelyiségben működő étterem, és a teszteléseink alapján a főváros kiszállítós menüi közül kétségtelenül az egyik legnívósabbat kínálták.
Hirdetés

Az elvitel és kiszállítás lehetőségeinek köztudottan megvannak a maga határai. Nincs az a kifinomult ízvilágú és haladó technológiákkal dolgozó, igényes séf, aki üdvözölné ennek lehetőséget. A nagy kiszállítócégek hozzávetőleg 30%-os részesedése a megrendelések értékéből szintén nem támogatja a legjobb éttermeket, akik nem akarnak spórolni sem az alkalmazott munkaerő, sem az alapanyagok minőségén.

A Fricskát a (valaha volt) bulinegyedben, a VII. kerületi Dob utcában találjuk. Habár számottevő magyar közönségbázissal büszkélkedhetnek, a Michelin Guide-ajánlás révén sokan rájuk (kerestek és) találtak a Budapestre érkező gasztroturisták közül. Ezzel a vendéghiánnyal épp úgy meg kellett küzdeniük, mint a fenti tényekkel.

Hirdetés
Visszatérést ígérnek, mi pedig csak annyit tanácsolhatunk a minőségi gasztronómiai élményekre vágyó és a hazai éttermi kultúrát támogató közönség számára, hogy minél tudatosabban válasszunk ezekben az időkben a házhoz jövő kínálatból: gazdaságilag éppen a legjobbak a legérzékenyebbek a jelenlegi helyzetben.

Budapest egyik legeredetibb hangvételű, magas színvonalon teljesítő gourmet éttermét így mutatta be a 2019-es Made in Hungary kezdeményezés:

Fotó: Dining Guide

„A Fricska Gastropub a maga „szerény” módján az egyik legjobb választás Budapesten. A tulajdonostársak, Csongrádi Csaba egyedi stílusú vendéglős attitűdjét a tehetséges fiatal séfpáros, Giczi Andor és Nagy Szabolcs nagy elismerésre méltó szakmai munkájával egészítik ki. (2015-ben a Dining Guide nekik ítélte az Év Ifjú Séftehetségei díjat). A táblás ajánlat naponta frissül, a progresszív konyhai koncepcióba épp úgy belefér a lecsó polippal, a véres hurka kapribogyóval és kaviárral, mint a gulyásleves marhapofából vagy a resztelt máj petrezselymes burgonyával. Kiváló ízek, nem túlgondolt, de mégis izgalmas innovatív fogások jellemzik a Fricska konyháját. A komoly, izgalmas borválaszték Csongrádi Csaba ízlését dicséri. Az ilyen laza hangulatú,mégis professzionális éttermek nagyon hiányoznak a hazai kínálatból." (Made in Hungary, 2019)

Várunk vissza, Fricska!

Így ízlett a Fricska elvitelre:
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram