Hirdetés
Hirdetés

Az Egyesült Államokban sem könnyű szakácsot találni

SZERZŐ: DiningGuide
2015. augusztus 14.
Pár napja írtunk arról, hogy Magyarországon válságos helyzetben van a vendéglátás, az utóbbi egy-két évben nagyon nehezen találni szakácsokat, felszolgálókat, cukrászokat. Sokan külföldre mennek, sokan a bérekre, a munkaórára hivatkoznak, de ez a probléma nem csak itthon jellemző.
Hirdetés

A Washington Post cikke szerint New York és Chicago is ezzel küzd, egyre kevesebben jelentkeznek a meghirdetett pozíciókra. A hosszú munkaórák, a kifogásolt bérezés és a kemény munka mellett már más gondok is megjelentek.
Az egyik, hogy egy ilyen nagyvárosban rettenetesen drága élni, egy szakács átlagos 10-12 dolláros órabére mellett szinte lehetetlen kifizetni egy átlagos, 1200 dolláros havi lakbért. Sokan a főzős tévéműsorokat is okolják, amelyek egy hamis képet festenek le a szakácsszakmáról, így aki jelentkezik és felveszik, rácsodálkozik arra, hogy kis helyen, hőségben kell keményen dolgozni egész nap, nem pedig egy kényelmes, tágas konyhán, ahol mindenki arra kíváncsi, melyik szakács főzi a legjobb rizottót.
Itt érhető el a teljes cikk, érdemes elolvasni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram