Hirdetés
Hirdetés

Avokádókrémes szendvics - New York-i séfreggeli egy magyartól

SZERZŐ: Igor
2014. október 30.
Kovács Zoli jó pár éve már Brooklyn egyik menő éttermében dolgozik, ahol a kollégáit olykor ilyen szendvicsekkel várja.
Hirdetés

Kovács Zoli jó pár éve már Brooklyn egyik menő éttermében dolgozik, ahol a kollégáit olykor ilyen szendvicsekkel várja.
2012. június 5-e meleg nyári nap volt. Aznap a Vénusz áthaladt a Nap előtt, vörös vércséket lehetett megfigyelni a budapesti V. kerületben és ez volt az a nap is, amikor Kovács Zoltán gépe landolt Amerikában. Zoltán debreceni fiatalember, tanulóként a Babel konyhájába is beleshetett, szakácsiskolában végzett, majd az itthoni sorozatos kudarcok után gondolt egyet és vett egy repülőjegyet. Töltekezni akart pozitív élményekkel. Az akkor már jó ideje az Egyesült Államokban szárnyait próbálgató, egykori Café Erté-séf, Oláh Roland kézen fogta, Zoli pedig élt a lehetőséggel és mentora mellett megtanulta, hogyan és mint a dörgés az USA-beli konyhákon. Brooklyn egyik jó nevű éttermébe, az Atrium DUMBÓba már maga ment el és Laurent Kalkotour felvette. Az alapvetően francia konyhára építő, azt az új amerikai konyha elemeivel ötvöző étterem valahol félúton helyezkedik el a fine dining és a bisztró között. Zoli csoportvezető. A pálya magába foglalja a zöldségek blansírozásat, pürék, mártások, alaplevek, jus-ök elkészítését.

[tw-divider][/tw-divider]Mit nézzünk meg Brooklynban Zoli szerint?

  • 2 db paradicsom
  • egy avokádó
  • picit kevesebb mint fél fej hagyma
  • kávés kanálnyi zúzott fokhagyma
  • 2-3 jalapeño paprika
  • összevágott koriander
  • só-bors
  • citromlé
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram