Hirdetés
Hirdetés

Autentikus olasz élmény Covid idején: főzzön -süssön Nonna Nerinával!

SZERZŐ: Pákozdi Nóra
2021. február 12.
Az egész Nonna Nerina Airbnb-n felfutott főzőiskoláival kezdődött — a római nagymama unokái szervezésében limitált számú résztvevővel tartott olasz főzőkurzusokat. Az elégedettség 100%-os volt, folyamatosan telített alkalmakat jegyeztek, a világ összes szegletéből jártak náluk gnocchit gyúrni és garganellit sodorni. A Covid-19 persze egyelőre blokkolja az élő alkalmakat, de Nonna Nerina és a további becsatlakozott nagyik online főzésébe mi is becsatlakozhatunk.
Hirdetés

1101 értékelés alapján 4,99-es átlagot hoz a jelenleg kényszerpihenőn lévő Airbnb Experience program, aminél autentikusabb és szerethetőbb olaszországi élményt aligha találhatunk. Tapintás, alkotás és ízlelés útján közelebb kerülhetünk a kultúrájuk egy fontos részéhez: biztos, hogy egy ilyen alkalom sokkal emlékezetesebb marad, mint egy gladiátoros fotózkodás a Colosseum előtt, vagy egy kínos 'O sole mio-val kísért velencei gondolaút.

Fotó: Pasta with Grandma Facebook

Évek óta sikeres Nonna Nerina házi "szakköre", de ahogy említettük, a járvány elmosta ezt is egy időre. Az olasz konyha és az egyedi főzőműsorok rajongói bizonyára ismerik a Pasta Grannies Youtube csatornát (mi is írtunk róla még évekkel ezelőtt), ahol kedves vagy éppen kicsit szúrósabb tekintetű korosodó olasz háziasszonyok mutatják meg trükkjeiket, kedvenc rusztikus receptjeiket. A szakkör online térbe adaptálása hajaz a csatorna szellemiségére, ám Nonna Nerina és a többi nagyi valós időben gyúrják a tésztákat, adják a jobbnál jobb tippeket a gazdag ízű szószokhoz vagy akár a legismertebb talján süteményekhez.

Chiara és nagymamája, Nerina / Fotó: Pasta with Grandma Facebook

Chiara, Nerina nagyi unokája gyorsan reagált a turisták eltűnésére és a lezárásokból fakadó utazási korlátozásokra, és nagymamáját rávette, hogy online térben folytassa közönségkedvenc programjait. A hölgy pedig természetes, hogy jó ötletnek találta a virtuális főzőkurzust (és különben is, mindent az unokáért!). Az élő főzések alkalmanként 59 dollárba kerülnek, az összegből egy kis részt gyermekétkeztetési alapítványoknak különítenek el, így belefér a jótékonyság is.

Fotó: Pasta with Grandma Facebook

A jelentkezés menete szerint lefoglaljuk a kinézett kurzust dátum és étel alapján, majd kapunk egy hozzáférési linket, illetve egy bevásárlólistát, az összes hozzávalóval. A receptek abszolút a házias vonalat képviselik, ezért nem kell extra alapanyagoktól tartani, tényleg mindent be lehet szereni a közértből és a zöldségestől.

Jelenleg olyan alkalmakra iratkozhatunk fel, amiken például parmezános-sütőtökös gnocchit, klasszikus lasagnét, pisztáciapesztós cavatellit, spenótos-ricottás raviolit vagy éppen tiramisút készíthetünk a segítőkész mamákkal. Amire biztosan szükségünk lesz az liszt, sodrófa és egy gyúródeszka!

Az élő online főzőkurzusokat itt találják.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram