Hirdetés
Hirdetés

Atom burgerek a Balaton északi partján: a Kandalló befűti a magyar tengert

2021. május 13.
Kandalló a balatoni nyárban? Csopakon várhatóan szeretni fogják.
Hirdetés

A Kandalló Pub 2013 elején nyílt Erzsébetvárosban, a megnevezése pedig megtévesztő, igazából nem a kandalló melegéért és nem is a pub hangulatért érdemes ellátogatni ide, hanem az atom burgerekért és kisüzemi sörökért. A Kertész utca aszfaltbája kevéssé hívogató, az étel-italsor annál inkább.

A tulajdonosi kör átfedésben van a Laurel étteremével. A Michelin Guide szempontjából igencsak gyászos 2020-as évben Michelin Plate-ajánlást kapott, amelyről az tudható, hogy a Michelin Bib Gourmand-minősítésével ellentétben valóban a csillag előszobája.

Kandalló Pub az utcán 2021 tavaszán

A Kertész utca és a vigalmi negyed tehát adott, ahol a Kandalló Pub és a Laurel is üzemel. Bulituristák és igényesebb vendégek híján mindkét étterem létjogosultságát kérdőjelek övezik – a bulinegyed éttermeit nyilván nem a VII. kerületi lakosság tartja életben. A kiszállítást emiatt az újranyitások idején is megtartja a Kandalló, saját futárok híján a Wolton és a Netpincéren is fellelhetők a néhány kilométeren belülieknek. A Laurel az étterembezárások idején is ragaszkodott a közönségéhez, elsőként írtuk meg a túlélésükre kitalált működési formát.

Kandalló Pub sörök és burgerek

A Kandalló Pub jóval figyelemreméltóbb konyhát visz, mint a pubok általában. Bár (gurmé) sörözésre is tökéletes helyszín, burgerben ugyancsak otthon vannak. Angus-marhából készülnek a húspogácsák (rendre 18 dekásak), de a Big Smokey-ba 36 dkg Angus kerül, a Kandalló burger pedig fokozhatatlan: a marhahús mellett grillezett libamájas burger aszaltáfonyás buciba kerül, a szarvasgombás majonéz pedig a pont az i-re.

Hallgatva az idők szavára a Balaton északi partján, Csopakon nyitnak új helyet. Nem, nem "csak" egy jó büfét, hanem a pesti Kandalló balatoni verzióját. A strand bejáratától 100 méterre fellelhető üzlethelyiség adottságaihoz mérten szűkebb kínálattal mennek, a kisebb konyha miatt szűkített étlapot indokol. A jó sörök és jó burger azonban megjósolható a turisták nélkül mindössze ~1800 fős balatoni községben, Csopakon.

Kandalló Pub Csopak

Nyitás: 2021. május 21.
Cím: Csopak 8229, Gyöngyvirág u. 10.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram