Még szerencse, hogy a szörfözésre vágyók itt tökéletes hullámokat találnak, így például Martín Moroni is, a Sal de Aquí cég társtulajdonosa. Aki néhány évvel ezelőtt fedezte fel az alkalmi horgászokat is befogadó kis települést. S mivel több száz mérföldre volt a barátaival mindent ember lakta civilizációtól, úgy döntöttek, akár az éjszakát is ott tölthetnék, hiszen elhagyatott ház van szép számmal. S ekkor találták meg ’A’ sót. Azonnal jött is az ötlet a cégalapításra, amit tett követett. A fogadtatás persze nem volt túl rózsás, hiszen ki a fene tudja azt, mi van ott a világ végén a sóban és annak környékén. De az idő Moroniékat igazolta. Öt évvel ezelőtt, az első kóstolóra meghívtak jó néhány Buenos Aires-i szakácsot, akik kaptak sózott sertést, és kagylót. S mára már a top kategóriások, úgymint El Baqueano Fernando Rivarola és La Mar Cebichería Anthony Vasquez esküsznek a termékre, éppúgy, ahogy az azóta szinte életre kelt falu is, ahol minden évben megrendezik a só ünnepét, vagyis a Fiesta de la Sal Marina-t.