Hirdetés
Hirdetés

Anyukám súgta: új helyet nyitnak az "encsi olaszok"

2017. április 21.
Nagyon örülünk, hogy ezt a jó hírt nem a fővárosból hozzuk! Az encsi Dudás-fivérek hamarosan Miskolcon mutatják meg, hogy mi is az a pizza. "Szerettünk volna egy új helyet – árulta el Dudás Szilárd– de még egy Anyukám Mondtát nem akartunk nyitni." Óriási odafigyelést és folyamatos jelenlétet igénylő étteremből elég egy is, de úgy érezték, […]
Hirdetés

Nagyon örülünk, hogy ezt a jó hírt nem a fővárosból hozzuk! Az encsi Dudás-fivérek hamarosan Miskolcon mutatják meg, hogy mi is az a pizza.

"Szerettünk volna egy új helyet – árulta el Dudás Szilárd– de még egy Anyukám Mondtát nem akartunk nyitni." Óriási odafigyelést és folyamatos jelenlétet igénylő étteremből elég egy is, de úgy érezték, hogy egy könnyedebb hangvételű, street foodra hangolt hely megnyitására készen állnak.
A helyszínválasztás végül a legközelebbi nagyvárosra, Miskolcra esett: a "kis Anyukám Mondtát" a város főutcáján, a színháztól körülbelül 50 méterre találjuk majd. Az üzlethelyiségben már javában zajlanak a munkálatok, de a hely nevét egyelőre nem árulták el.
A bázis továbbra is az Anyukám Mondta lesz, itt lesz elérhető a teljes éttermi kínálat, no és a jellegzetes trattoria hangulat. Az Encstől 40 kilométerre lévő új helyen a pizzákra építik majd a kínálatot.
És itt most muszáj Ipacs Géza igen szellemes sorait idéznünk pizza ügyben, az Anyukám Mondta honlapjáról: "Axiómát márpedig nem cáfolunk, hogy a pizza és a haverja, a focaccia megrendítő ügy, megkérdőjelezhetetlen tétel. És a pizza. Brutálisan nagy zárójelben jegyezném meg, hogy a komoly pizza is alapanyag függő, az ő drogja az alapanyag. Olasz pizzaliszt, a legjobb zempléni víz, bivalytejes mozzarella, a kertben frissen vadászott oregánó és nagyon komoly pármai sonka. Íme a szinte tökéletes cucc receptje."
A pizza római típusú lesz; a desszertek mellett a házi szörpöket is kínálnak majd, a kávé pedig itt is az a bizonyos Gianni Frasi-féle csúcskávé lesz, a Caffè Giamaica, amelyből egész Kelet-Európában kizárólag három helyen ihatunk: Szentpéterváron, Prágában és Encsen (nemsokára pedig Miskolcon is). Azok a kiváló háztáji termékek, amelyekből sütnek-főznek, az encsi étteremhez hasonlóan Miskolcon is megvásárolhatóak lesznek.
Ne egy álldogálós pizzaszeletbárt képzeljünk el: a körülbelül 40 fős kapacitású helyre be is lehet majd ülni. A testvérpárnak nem újdonság ez a műfaj: azolaszországi és New York-i szakmai kiképzésük után hazatérve először "sarokbárt", majd "sarokpizzériát" nyitottak, ezek továbbfejlesztése a mai encsi étterem.
Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, úgy kell az Anyukám Mondta kistestvére Miskolcra, mint egy falat... pizza.
Kíváncsian várjuk a nyitás időpontját és persze az új hely nevét!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram