Hirdetés
Hirdetés

Anyák napi Cuculimonádé - Mahung receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2015. május 1.
A Mahungot megkértük, hogy itassa le az édesanyákat. A Cuculimonádé-hörpintéshez nem is kell olyan bátornak lenni.
Hirdetés

A Mahungot megkértük, hogy itassa le az édesanyákat. A Cuculimonádé-hörpintéshez nem is kell olyan bátornak lenni.
Amikor a lébároknak még se híre, se hamva nem volt Budapesten, Steierlein Péter már zöldségeket-gyümölcsöket-fűszereket fogalmazott össze a Bródy Sándor utcai Szezonban (ismertebb nevén, a Mahungban). Ez valamikor 2013 környékén volt, akkor, amikor megnyitott az alapvetően hazai kézműves sörökre építő Tűzoltó utcai Élesztő.A hazai kocsmák pulzáló agya aztán idén felszippantotta a dzsúszokat, hellyel kínálta a „gastrojuice-ot-vegabistrót-veganpabot”.
Steierlein úr innen kínálja most az édesanyáknak a Cuculimonádét, amibe uborka (kb. egyharmad), almalé (1-3 dl), citrom (1 gerezd), szegfűbors (csipet) és rózsabors (4-5 szem, morzsolva) dukál. Minden összetevőt tegyük a blenderbe (turmixgép) és, ha szeretjük a rostot, fél percig, ha nem, akkor egy-másfél percig turmixoljuk. Kiöntés után hagyjuk lecsendesedni, jéggel, vodkával. Remek anyuregeneráló.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram