Amikor a mochi a múzsa: dizájn mochira és baóra hangolva

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 18.
a Lounge rovat
támogatója a
Egy kávézó és étterem, ahol a fő fogásokra hangolták a teljes belteret – dizájnérzékenyek, gyönyörködjetek!
Hirdetés

A japán mochi és a kínai bao nem csupán dizájnelemek ebben az étteremben, hanem a hely fő profilja is. A bao, becsületes mandarin nevén xiao long bao, avagy "nedves kis csomagok" óriási világkarriert futottak be az utóbbi évtizedben, kedvelt street food műfajként. A mochinak pedig már a kultúrtörténetével is foglalkoztunk.

A két ázsiai ételkedvenc világkarrierjét bizonyítja, hogy nem Ázsiában, hanem az orosz metropoliszban, Szentpéterváron járunk.

Az étterembelsőt kialakító dizájnerek tehetségét mutatja, hogy sikerült elkerülniük a művi életérzést, és nem egy természetellenes színekkel és műanyagokkal teli teret hoztak létre. A japán animék ihlette logót színes "mochifal" övezi, a tetőablak adta fény, az élő zöldek, no és a natúr dizájn felelnek az összkép természetességéért.

A két kerek alakú ételre játszik rá meg annyi elem: a logó, a lámpák és még a kerek fotelek is, amelyek a színeikben is a pasztell árnyalatú mochikat idézik meg.

A sokfős közös asztal az ázsiai módit idézi meg. A "mochifalból" különböző szögekben kiforgatott mochik pedig dinamikát, játékosságot visznek a falakba.

Egy teljes zöldfallal is erősítették a pasztell színekkel szemben a természetességet. Ami szép, az szép.

Fotók forrása. A dizájner cég. Az étterem honlapja.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram