A nyitóképen a magyar csapat fürjtányérja szerepel a 2020 őszi tallinni Európa-döntőről / Fotó: Bocuse d'Or
Idén a megszokott január végi időpont helyett kivételesen szeptember végén rendezik meg a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjét. A pandémia miatti csúszás miatt azonban felgyorsultak, pontosabban feltorlódtak az események. Máris keresik azt az ambiciózus szakácsot, aki a 2022-ben Budapesten rendezett Bocuse d’Or Europe versenyen képviseli Magyarországot.
Múlt héten látott napvilágot a nagy horderejű hír, miszerint a jövő évi Bocuse d’Or európai döntőt ismét Magyarország rendezheti meg. A lyoni világverseny több mint féléves késése miatt feltorlódtak az események, és bár még nem tudható a végső döntő kimenetele – ahol Veres István csapata mérkőzik meg a legjobbakkal –, máris toborozzák a jelentkezőket a következő fordulóra. A hazai előválogatón derül ki, mely csapatot delegáljuk az Európa-döntőre, majd sikeres szereplés esetén kvalifikálják a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.
A Bocuse d’Or magyar döntő versenyrésztvevőinek legfeljebb 5 fős névsorát 2021. szeptember 10-én hirdetik ki.
A Bocuse d’Or magyar döntőre 2021. október 21-én kerül sor Budapesten, a Hungexpón.
A Bocuse d’Or Europe fordulóra 2022. március 21. és 23. között Budapesten, a Sirha rendezvényen, Hungexpón kerül sor.
Új Bocuse d'Or-tehetségek kerestetnek!
A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.
Pályázat beadási határidő: 2021. szeptember 5-e éjfél
A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:
- Téma 1. (12 főre):
2 db Balatoni sudárponty - kb. 2 kg +/- 20%/db - Téma 2.(12 főre):
Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV
A pályázat feltételei:
- A saját receptek beküldése.
- A receptmennyiségeket 12 adagra kérik megadni.
- Minden hozzávaló feltüntetése mennyiségekkel együtt szükséges, kivéve só és bors.
- Minta innen letölthető, ennek alapján kérik leadni a recepteket.
- Az elkészült ételekről fotót is kérnek.
A pályázat beadásának feltételei:
- A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
- A pályázó magyar állampolgár
- Elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
- A pályázó rendelkezik commis-val
- *konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született
A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:
- A benyújtás határideje: 2021. szeptember 5. éjfél.
- A benyújtás módja e-mailben, a [email protected] címre.
- A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.