Hirdetés
Hirdetés

Ambiciózus szakácsok, egy hónap van a Bocuse d’Or-versenyjelentkezésre! Októberben jön a magyar döntő

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 4.
A legnagyobb presztízsű szakácsverseny, a leglátványosabb tálalások, tudás, időzítés, koncentráltság, kifinomultság – a Bocuse d’Or keresi a verseny új reménységeit!
Hirdetés

A nyitóképen a magyar csapat fürjtányérja szerepel a 2020 őszi tallinni Európa-döntőről / Fotó: Bocuse d'Or 

Idén a megszokott január végi időpont helyett kivételesen szeptember végén rendezik meg a Bocuse d'Or lyoni világdöntőjét. A pandémia miatti csúszás miatt azonban felgyorsultak, pontosabban feltorlódtak az események. Máris keresik azt az ambiciózus szakácsot, aki a 2022-ben Budapesten rendezett Bocuse d’Or Europe versenyen képviseli Magyarországot.

Múlt héten látott napvilágot a nagy horderejű hír, miszerint a jövő évi Bocuse d’Or európai döntőt ismét Magyarország rendezheti meg. A lyoni világverseny több mint féléves késése miatt feltorlódtak az események, és bár még nem tudható a végső döntő kimenetele – ahol Veres István csapata mérkőzik meg a legjobbakkal –, máris toborozzák a jelentkezőket a következő fordulóra. A hazai előválogatón derül ki, mely csapatot delegáljuk az Európa-döntőre, majd sikeres szereplés esetén kvalifikálják a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.

A 2020 februári hazai forduló / Balról: Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Hungary elnöke, Veres István és Molnár Bence / Kép forrása: Bocuse d’Or Hungary

A Bocuse d’Or magyar döntő versenyrésztvevőinek legfeljebb 5 fős névsorát 2021. szeptember 10-én hirdetik ki.

A Bocuse d’Or magyar döntőre 2021. október 21-én kerül sor Budapesten, a Hungexpón.

A Bocuse d’Or Europe fordulóra 2022. március 21. és 23. között Budapesten, a Sirha rendezvényen, Hungexpón kerül sor.

Új Bocuse d'Or-tehetségek kerestetnek!

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.

Pályázat beadási határidő: 2021. szeptember 5-e éjfél

A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:

  • Téma 1. (12 főre):
    2 db Balatoni sudárponty - kb. 2 kg +/- 20%/db
  • Téma 2.(12 főre):
    Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

A pályázat feltételei:

  • A saját receptek beküldése.
  • A receptmennyiségeket 12 adagra kérik megadni.
  •  Minden hozzávaló feltüntetése mennyiségekkel együtt szükséges, kivéve só és bors.
  • Minta innen letölthető, ennek alapján kérik leadni a recepteket.
  • Az elkészült ételekről fotót is kérnek.

A pályázat beadásának feltételei:

Hirdetés
  • A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
  • A pályázó magyar állampolgár
  • Elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
  • A pályázó rendelkezik commis-val
  • *konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

  • A benyújtás határideje: 2021. szeptember 5. éjfél.
  • A benyújtás módja e-mailben, a [email protected] címre.
  • A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram