Hirdetés

Akik nem akarnak többnek látszani: A zuglói Kert Bisztró

SZERZŐ: DiningGuide
2020. június 17.
Egyszerre nehéz és könnyű a helyzete azon éttermeknek, amelyek nem akarnak (ha kell, ha nem) kitűnni, cserébe olyan élményt adnak, amiért szívesen visszatér az ember repetáért. A Kert Bisztró némileg lehetetlen helyszínen lett közönségkedvenc, a kertjét pedig sokan elfogadnák otthonra is, úgyhogy itt van a helye a szerethető teraszos éttermek rovatunkban.
Hirdetés

Megvan a kép? Érkezik egy piaci szakértő, egy befektetőjelölt, egy menedzser, és meghozzák a döntést: a Thököly út 57. alatt ezzel a koncepcióval márpedig nem éri meg éttermet nyitni. Annyi az ellenérv. A Kert Bisztró több tézisre is rácáfolt az elmúlt négy évben, hiszen a város nem egy fancy pontján, egy forgalmas úton működtetnek olyan éttermet, ahol valóban elveszhetünk a kert (és a Kert) adta hangulatban. Télen is kitűnik az étterem a Thököly úti szürkeségből a bejáratával, megvilágításával, de nyáron, a megnyitott kertben tényleg felszámolhatjuk azt, amit úgy hívnak, hogy hétköznapok.

A kertben ezer helyről pislákol a fény, a sárgán világító lampionokkal, felfutó izzókkal olyan meghittséget teremtenek, aminek köszönhetően érthető, hogy miért közkedvelt esküvői és rendezvényhelyszín is. A sűrű pázsit, hangulatos lounge zene szól, az olykor behallatszó forgalom hangja pedig finoman emlékeztet arra, hogy nem kell feltétlenül Budára, a Duna-kanyarba, netán a Káli-medencére mennünk igazi otthonos kerthangulatért.

A mai médiazajban nem könnyű hallatnia magáról azon éttermeknek, akik nem találnak ki valami szuper extrát. Annyiszor tapasztaltuk pedig, hogy elsősorban nem a show-elemeken múlik egy hely kedveltsége és sikere. Természetesen megvan a helye a tömeghelyek közül kiemelkedő "színházéttermeknek" épp úgy, mint a vállaltan régi iskolás kisvendéglőknek – ki mire hivatott, azt csinálja. Akik viszont egyszerre akarnak modernek lenni, korrekt konyhát vinni, és megszólítani a környékbeli közönséget, mégpedig

3-tól 103 éves korig, mint egy jó társasjátékban, azoknak fel van adva a labda. És éppen ezt a labdát üti le a Kert Bisztró.

Sokakat képesek megszólítani, egyszerre udvariasan, mégis tegező hangnemben. Ennek köszönhetően a nyitvatartásuk több mint négy éve alatt már nem csak a környékről érkeznek ide a vendégek, hanem jóval messzebbről is.

A konyhát immár két éve Galgóczi Gábor vezeti, aki korábban a La Perle Noire-ban és a Pierrot-ban főzött. Az étlap magabiztosan épít az örök hazai kedvencekre, és hoz be új irányokat, kikacsintásokkal Ázsia, a Közel-Kelet és a mediterráneum irányában, thai levessel, tahinis padlizsánnal, paellával és lasagnéval.

A kedvesen emelkedett címet kapó Uradalmi Borlap értő válogatásra utal, a történethez pedig hozzátartozik, hogy valóban nem kitalált marketing eredménye a Kert Bisztró, a tulajdonospár, Antalffy Judit és férje, Antalffy Miklós egy családi örökségbe leheltek új életet, igazán XXI. századi módra. Az elmúlt több mint száz évben ugyanezen a telken állt már nyitva borház, fűszer- és gyarmatárubolt, könyvesbolt, fénymásoló, most pedig talán új hagyomány születik, és megmarad egy igazi "szerethető étterem" a Thököly út 57/b alatt.

Közönségkedvenc ételek: tatár bifsztek, kacsamájas és kacsahús fogások, bőrén sült lazacfilé

A Kert Bisztró

Cím: Budapest XIV. kerület, Thököly út 57./b
Weboldal
Facebook-oldal

Keressék a pezsgőlimonádét is az étterem aktuális ajánlatai között!

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram