Hirdetés
Hirdetés

Aki az olajfák tövében született - interjú Massimiliano d’Addario olajmesterrel

SZERZŐ: Németh Adrienn
2012. szeptember 23.
„Az Alchimia nevű olívaolaj olyan, mint egy gyönyörű nő, megnyugtató, elegáns, stílusos, csábító; tudja hogyan kell felébreszteni és elvarázsolni az érzékeinket” - A Street Food Show vendége volt Massimiliano d’Addario olajmester.
Hirdetés

Egy valamire való olajmester mennyiféle olívaolajat tart a konyhájában?
A megfelelő olaj kiválasztása az ételhez komoly kihívást jelent. Az olaj nem lehet a konkurense az ételnek, támogatnia kell annak ízét. Ugyanúgy, mint minden ételnek, megvan a maga bora, megvan a maga olaja is. Az olaj kiválasztásánál figyelemmel kell lenni, annak aromájára, ízére és erősségére. Egy könnyű ételhez, egy lágyabb olajat, míg nagyobb struktúrájú ételhez aromásabb, erősebb olaj javasolt. Én a magam részéről egyszerre 10 különféle olívaolajat is tartok a konyhámban.

Max prémium olívaolajairól bővebben itt lehet olvasni.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram