Hirdetés
Hirdetés

"Ahogy a befektetett munkának meglett a gyümölcse, érkeztek a visszajelzések, úgy jött meg a kedvem és vágyam is"- Michelin-csillag esélylatolgatás Langer Gáborral, a Kreinbacher Birtok séfjével

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. augusztus 19.
Idén először jelennek meg a Michelin Guide-ban egész Magyarországra vonatkozó étteremajánlások. A legnagyobb nemzetközi étteremértékelő rendszer 2022-től Budapest vendéglátóhelyei mellett a vidéki éttermeket is listázza. Új, pop-up rovatunkban bemutatjuk azokat a vendéglátóhelyeket, amelyeket véleményünk szerint akár Red Guide-csillaggal jutalmazhatnak.
Hirdetés

Ez a lista csak a Dining Guide esélylatolgatása, hiszen a Michelin-csillagokat nem mi ítéljük oda, csak megpróbáltunk a Michelin szempontrendszereinek figyelembevételével gondolkodni. A mi sorozatunk nagy valószínűséggel sokkal több éttermet fog bemutatni, mint amennyi végül megkapja a csillagot, de hadd legyünk elfogultak!

A Somló-hegyen fekvő Kreinbacher Birtok, amelyhez egy kis 15 szobás  szálláshely is tartozik a 2022-es Dining Guide TOP100 Étteremkalauz rangsorában is előkelő helyen végzett.

Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely, Somló hegy. Tulajdonos: Kreinbacher József, executive séf: Langer Gábor

Foglalkoztat a Michelin-csillag?

Langer Gábor: Három éve, amikor idejöttem, ez egyáltalán nem érdekelt. Ki szerettem volna szakadni Budapestről, nagyon tetszett, hogy itt nyugalom van, és csak arra kell figyelnem, hogy jót alkossak. Az volt a fontos, hogy a vendég és én is elégedettek legyünk. Ehhez nincs másra szükség, mint egy jó csapatra, jó konyhára, megfelelő felszerelésre és a támogató tulajdonosra. Itt minden adott volt ahhoz, hogy ki tudjam hozni magamból a maximumot. Ahogy a befektetett munkának meglett a gyümölcse, érkeztek a visszajelzések, úgy jött meg a kedvem és vágyam is. Ha elsők lehetnénk a vidéki csillagos éttermek között, az komoly megtiszteltetés és elismerés lenne. 

Mit jelent egy vidéki étteremnek ez a minősítés?

LG: Egyértelműen hatalmas elismerés, nemzetközi szakmai visszajelzés arról, hogy az ember valamit nagyon jól csinál, presztízs, amire büszkék lehetünk Emellett nem elhanyagolható, hogy forgalomnövekedéssel is jár.

A Kreinbacher Birtok étterme / Fotó: Juhász Bogi

Hogyan alakult a vendégek száma idén?

LG:Nagyon szépen fejlődünk. Az utóbbi három évben, amióta itt vagyok, nő a célirányosan ide érkező vendégek száma. Viszonylag messze vagyunk mindentől, de az a szerencsénk, hogy van mellettünk egy 15 fős hotel, így a vendégkörünk 70-80 százaléka szállóvendég. Ez az arány tolódott most el a külsős vendégek irányába, amelyek között egyre több a törzsvendég. Az idei nyár kevésbé erős, mint a tavalyi, ez annak köszönhető, hogy az emberek elkezdtek külföldre járni újra. A 2019-es évhez képest viszont közel megkétszereződött az a la carte forgalmunk.  

Melyek a Kreinbacher Birtok emblematikus ételei?

LG: Ha egyet kellene kiemelnem, az a rántott hús, amely rántott borjú onglet, kacsazsírban, nagyon hosszú ideig, lassan készítve, majd utána bepanírozva és kirántva. Ehhez kínálunk klasszikus burgonyapürét, amelyhez sütőben sütjük meg a krumplit, sok vajjal készítjük, uborkasalátát és snidlingmajonézt adunk hozzá. Az uborkasaláta ízében klasszikus, de megjelenésében modern. Ez az egy étel, amely fixen szerepel a kínálatunkban három éve, amióta én találom ki, mi legyen az étlapon. Nem konkrét recepteket veszek át, hanem mi találjuk ki az ételeket, alkotunk új, szép és jóízű fogásokat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Kreinbacher Birtok a 2022-es Dining Guide Étteremkalauzban

A népszerű somlói presztízs borászat és pezsgőház, fine dining koncepciót képviselő étterme. A Kreinbacher étterem az elmúlt időszakban jelentős minőségi változáson ment keresztül. A kony- hájának vezetését a Babel Budapestben és külföldi konyhákon is edződött Langer Gábor séf vette át. Az étterem gasztronómia kon- cepciója jól illeszkedik a helyszínéül szolgáló nagy formátumú pin- cészet és boutique szálloda stílusához. Az étterem hozza a magas minőségű, érzékeny, gourmet konyhák színvonalát, fine dining stí- lusú gondolkodásában „finoman” tetten érhetőek a világkonyhák fúziós irányzatai, valamint az étlap régiós, hazai alapanyag hasz- nálata mellett megjelennek más országok presztízs alapanyagai is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram