Hirdetés
Hirdetés

Agárdon az Agárdiba! Street food bisztrót nyitott az ország egyik legjobb pálinkafőzdéje

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 27.
A neves borászatok és sörfőzdék által nyitott éttermek világszerte kedveltek. Igazi hedonista műfaj: jóleső falatok italkóstolás előtt-után. Az ország egyik legkiválóbb pálinkafőzdéje, az Agárdi mostantól étteremmel erősít: a főzdelátogatás mellett laza bisztrókonyhával várnak, hétvégi program gyanánt.
Hirdetés

A pálinka izmos versenyző az alkoholmezőnyben, de épp olyan jólesik mellé az ennivaló, mint a klasszikus italok mellé. A Magyarországon a 2000-es évek elején lezajlott pálinkaforradalom egyik “kirobbantója” az Agárdi Pálinkafőzde, akik most street-food ételeket kínáló bisztróval teszik még teljesebbé az főzdelátogatás-élményt, és várnak minden arrajárót, nyaralót és kirándulót.

Továbbra is várják a csoportokat előzetes egyeztetéssel, de mostantól pénteken és szombaton bejelentkezés nélkül is Agárd felé vehetjük az irányt, és – akár főzdelátogatás nélkül – ehetünk egy jót az Agárdi Bisztróban.

Agárdi Bisztró / Fotó: Faragó László

Júniusban nyitották meg a tágas teraszt is az étteremhez, ahol árnyas napvitorla alatt, kellemesen hűs zöldben hódolhatunk a szaftos burgerek, pulled pork és BBQ húsok iránti vonzalmunknak. A Velencei-tó partján közel sincs annyi opció (arányaiban sem), mint a Balatonon, ezért érdemes megjegyezni az agárdi kitérő lehetőségét.

Agárdi Bisztró / Fotó: Boldog Attila

A Sreiner tanyát kell célba venni, a romantikus vidéki miliőben pedig nem csak ejtőzhetünk-falatozhatunk egyet, hanem bepillanthatunk az Agárdi főzde gyümölcsösökkel körülölelt tanyájának mindennapjaiba is: itt készülnek az Agárdi pálinkák majd húsz éve. Túlzás nélkül idilli a helyszín: a bisztróhoz csatlakozó kerthelyiség mellett az apró japánkert és a lombos fák a béke kicsiny szigetévé varázsolják a teraszt.

Fotó: Agárdi Bisztró

Az Agárdi pálinkákról és a főzdében zajló munkáról köztudott, hogy a prémium minőséget a válogatott alapanyagok felhasználásával érik el (részletesen mesélt erről nekünk korábban Vértes Tibor, az egyik tulajdonos is). Nincs ez másként az Agárdi Bisztróban sem. Az éttermi koncepció kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a szendvicsek alapját csak helyben sütött pékáru képezheti.  De hogy mégis miért más az Agárdi Bisztróban kapható  burger-BBQ?

Házikolbászos szendvics / Agárdi Bisztró (Fotó: Faragó László)

Azért, mert a húsok a konyha saját receptúrája alapján készülő, hosszan érlelt kovászos ciabattába töltve kerülnek a vendégek elé.  A kovászos termékek ugyanis finomabbak és egészségesebbek az élesztős társaiknál. Két kemencében és a grillrácson sülnek a finomságok, és olyan street food kedvenceket is kérhetünk, mint a házikolbászos szendvics, amihez sült burgonya és majonézes káposztasaláta (coleslaw) is kérhető köretként.

Fotó: Agárdi Bisztró

Az Agárdi Bisztró színes (kék és sárga) kovászos kenyerekkel is várja a látogatókat. Természetesen a kék kenyér színét az Agárdi főzde által készített Chameleon ginhez is használt

pillangó borsó virág tea adja, a sárga kenyér színezőanyaga pedig a kurkuma. 

Havonta frissülő ajánlat is vár ezenkívül, szezonális alapanyagokból készül ételekkel.

A kovászos kenyér „kencékkel” 2 főre 1600 forintba kerül, ehhez kolbászzsír, fűszeres házi zsír és zöldfűszeres vaj érkezik. A szendvicsek közül a BBQ tarja (Pulled pork) kovászos ciabattában 2100 forint, az Agárdi burger kovászos ciabattában 2200 forint, a Házi kolbász kovászos ciabattában 2100 forint, de grillsajtot is választhatunk friss salátával 2100 forintért. S ha már itt járunk, a pálinkákon és könnyed gyümölcsös párlatokon kívül koktélokat, frissítő italokat is kóstolhatunk, alkoholmentes kategóriában nagy kedvenc az Agárdi cigánymeggy és a bodzaszörp.

Agárdi Bisztró / Fotó: Boldog Attila

Az új terasz a nyári időszakban – 2020. augusztus 31-ig – minden héten pénteken és szombaton egész nap vár!

Agárdi Bisztró

Cím: Agárd, Sreiner tanya
Nyitvatartás: péntek-szombat 10:00-22:00 (konyha 21 óráig)
Előzetes asztalfoglalás ajánlott, további információk az étterem weboldalán!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram