Hirdetés
Hirdetés

A zsűri névsorába beleszédülünk: Séfversennyel jelentkezik a Netflix

2019. szeptember 1.
A Netflix nevű streaming szolgáltatás novemberben indítja útjára legújabb gasztronómiai szuperprodukcióját, a Final Table-t. Az Utolsó asztal fantázianevet kapott új műsor címében a gyönyörűen fényképezett, bensőséges séfportrésorozatot, a Chef’s Table-t, vagyis a Séf asztalát idézi meg.
Hirdetés

Az ötödik évadánál járó Chef’s Table-nek eddig olyan személyiségeket sikerült testközelbe hoznia, mint Massimo Bottura, akinek éttermét, az Osteria Francescanát a World's 50 Best Restaurants szavazáson idén újból a világ legjobbjának választottak. Ugyanígy közelképet kaptunk a szlovén hegyek között megbúvó kis fogadóban világklasszis konyhát vivő Ana Rošról, a perui ökoszisztémát tányérra álmodó Virgilio Martínezről vagy Albert Adriàról, aki a bátyjához, Ferranhoz képest a médiában viszonylag keveset szerepel, jóllehet maga is egy élő legenda.

A Chef’s Table-ből ismert személyes hangvételű történetek helyett az új műsor előzetese kőkemény séfversenyt ígér.

A világ minden tájáról érkező 24 résztvevő kétfős csapatokban fog megmérkőzni egymással. A hazájukban már ismert és elismert versenyzőknek ezúttal a komfortzónájukon kívül kell összemérniük a tudásukat: a műsorban az előre kiválasztott kilenc ország konyhájának emblematikus fogásait kell újraalkotniuk.

A műsor első évadában Mexikó, Franciaország, Japán, Brazília, Spanyolország, India, Olaszország, az Egyesült Államok, valamint Nagy-Britannia gasztronómiája áll majd a középpontban.

Szédítő zsűrinévsor

Az elkészült ételeket egy kilenc főből álló nemzetközi zsűri bírálja majd el, akik között olyan meganeveket találunk, mint a mexikói Enrique Olvera, a baszkföldi Mugaritzot vezető Andoni Luiz Aduriz, a hét Michelin-csillaggal büszkélkedhető francia Anne-Sophie Pic, a chicagói Alineát vezető Grant Achatz vagy a World’s 50 Best Restaurants szavazáson az idén a világ legjobb női séfjének választott brit Clare Smyth.

Civil szemszög

A zsűri munkáját mindemellett egy szintén kilenc tagból álló ételkritikus-csapat is támogatja majd. A külső" szemszögről pedig a résztvevő országokból érkező hírességek gondoskodnak, mint például a brazil szupermodell, Alessandra Ambrosio vagy az egykori olasz válogatott focista, Alessandro Del Piero.

A Final Table tíz epizódból álló első évada november 20-tól lesz elérhető a Netflixen.

A 12 versenyző csapat tagjai:

Aaron Bludorn (New York, USA) és Graham Campbell (Dundee, UK)
Darren MacLean (Calgary, AB, Kanada) és Timothy Hollingsworth (Los Angeles, USA)
Shin Takagi (Kanazawa) és Ronald Hsu (Atlanta, USA)
Alex Haupt (Amszterdam) és Ash Heeger (Cape Town, Dél-Afrika)
Shane Osborn (Hongkong) és Mark Best (Ausztrália)
Monique Fiso (Wellington, NZ) és Amninder Sandhu (Mumbai, India)
James Knappett (London, UK) és Angel Vazquez (Puebla, Mexikó)
Jessica Lorigio (San Sebastian, Spanyolország) és Johnny Spero (Washington DC, USA)
Collin Brown (UK) és Colibri Jimenez (Mexikóváros, Mexikó)
Esdras Ochoa (Hongkong) és Rafa Gil (Hongkong)
Charles Michel (Kolumbia és Franciaország) és Rodrigo Pacheco (Ecuador)
Manuel Berganza (Szingapúr) és Benjamin Bensoussan (Madrid, Spanyolország)

A séfverseny trailerjét sem tartjuk titokban.

Forrás.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram