A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével. Az első ilyen alapanyag-választás a kacsamáj és a magyar borászat csúcsteljesítménye, a 6 puttonyos Tokaji Aszú.
A külföldön is elismert presztízs hazai alapanyag, a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy „Made in Hungary” elnevezésű fogássá változik. Február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain a „Made in Hungary” logó alatt mindenki számára elérhetővé válik az adott étterem „Made in Hungary” kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója.
„Ez a párosítás mindenki számára ismert, de az utóbbi évtizedekben inkább csak fogalmi szinten volt tetten érhető a magyar gasztronómiai kínálatban” – árulta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. „A „Made In Hungary” missziója az ilyen megkérdőjelezhetetlen hazai brandek új kontextusba helyezése a legtehetségesebb magyar topséfek bevonásával. Ezáltal egy olyan unikális minőséget hozunk létre, amely a hazai és nemzetközi szinten is értelmezhető új kategóriaként jelenhet meg az éttermek étlapjain.”
A résztvevő éttermek listája:
Anyukám Mondta (Encs)
Arany Kaviár (Budapest)
Babel Budapest (Budapest)
Baraka (Budapest)
Borkonyha (Budapest)
Costes (Budapest)
Costes Downtown (Budapest)
Fricska Gastropub (Budapest)
Kistücsök (Balatonszemes)
KOLLÁZS Brasserie & Bar (Budapest)
MÁK Bistro (Budapest)
Olimpia Vendéglő (Budapest)
Onyx (Budapest)
Platán (Tata)
Salon (Budapest)
St. Andrea Restaurant (Budapest)
Stand Étterem (Budapest)
Stand25 Bisztró (Budapest)
Tama (Budapest)
Textúra (Budapest)
A Made in Hungary társulás számára létrehozott rovat itt elérhető:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.