A Villa Crespi étterem három Michelin-csillaggal lép be a gasztronómia olasz csillagképébe

SZERZŐ: Király Márton
2022. november 9.
a Lounge rovat
támogatója a
Az új étteremmel együtt így Olaszországban összesen tizenkettőre emelkedik a "külön utazást is megérő," három csillaggal kitüntetett éttermek száma.
Hirdetés

A tegnapi napon megjelent olaszországi Michelin-kalauz 68. kiadása. A Guide 38 új csillaggal világítja be az olasz félszigetet: 1 három Michelin-csillagos, 4 két Michelin-csillagos és 33 egy Michelin-csillaggal kitüntetett új étterem került fel a listára. Emellett 19 étterem kapott Michelin Zöld Csillagot a fenntarthatóbb gasztronómia iránti inspiráló elkötelezettségéért, valamint kiosztásra kerültek a kiemelkedő vendéglátásért, sommelier-munkáért odaítélhető díjak is.

Egy új étterem, a Villa Crespi csatlakozik az exkluzív három Michelin-csillagos családhoz.

Az Antonino Cannavacciuolo séf által vezetett Villa Crespi Orta San Giulióban három Michelin-csillaggal csatlakozik a fine dining világ elitjéhez. Az Orta-tó varázslatos hátterében, egy történelmi mór stílusú, évszázados parkban található rezidenciában éttermének figyelemre méltó sikertörténete még 2003-ban kezdődött, amikor az étterem elnyerte az első csillagot, majd 2006-ban a másodikat is. Tizenhat évvel később az olaszországi Campania régióból származó séf piemonti éttermét három csillaggal tüntették ki.

Antonio Cannavacciuolo
Totó: facebook.com

Az új étteremmel együtt így Olaszországban összesen tizenkettőre emelkedik a "külön utazást is megérő," három csillaggal kitüntetett éttermek száma.

4 új étterem kapott két Michelin-csillagot:

Acquolina - Róma - Daniele Lippi séf.

A fiatal séf olyan konyhát kínál, amelyben a technika és a képzelet olyan módon dicsőíti a termékeket, amely soha nem hétköznapi, de elkerüli az értelmetlen extravaganciát. Három kóstolómenü mutatja be a séf kulináris stílusát és különböző elképzeléseit, amelyekben a mediterrán térség, annak termékei, aromái és hagyományai dominálnak.

Fotó: facebook.com / Acquolina

Enoteca La Torre - Róma - séf Domenico Stile

A campaniai séf ételei a kreativitást ünneplik energiával, túláradással és a mediterrán és campaniai hagyományokra jellemző intenzív ízekkel. Domenico Stile hazája iránti szeretete a főváros ínyenc történelme és az olasz kulináris hagyományok nagy klasszikusai előtti tisztelgést ötvözi, és egy felejthetetlenül ízletes és változatos utazásra viszi a vendéget.

Fotó: facebook.com / Enoteca la Torre

St. George by Heinz Beck - Taormina - séf Salvatore Iuliano

Akár a két kóstolómenüvel kényeztetjük magunkat, akár à la carte ételt választunk, minden ételben ott van az a könnyedség, amely Heinz Beckhez tartozik, és a tehetséges calabriai séf, Salvatore Iuliano védjegye. Konyhája a hagyományos jegyeket tartalmazó kreatív ételek és a Trinacria iránti tiszteletadás között ingadozik, azok számára tökéletes, akik a rendhagyó mediterrán konyhát keresik.

Locanda Sant'Uffizio Enrico Bartolini - Penango - séf Gabriele Boffa

Az elegáns szállodává átalakított egykori kolostorban a konyhát egy olyan séf vezeti, aki nem mindennapi profizmussal és tehetséggel rendelkezik. Gabriele Boffa, aki Langhe szülötte és a piemonti konyha kiváló ismerője, a világ legjobb éttermeiben szerzett széleskörű tapasztalatának köszönhetően kiváló technikai tudással büszkélkedhet. Konyhája a nagy regionális klasszikusoktól - mint például a rendkívüli Agnolotti del Plin -, amelyeket a hagyományokhoz hűen értelmez, a kreatívabb és innovatívabb, de a területhez való kötődést mégis kifejező ételekig terjed.

Fotó: facebook.com/Locanda Sant'Uffizio

33 étterem kapta meg első Michelin-csillagát.

A Michelin Guide 2023 Italy egy csillag kategóriája 33 új étteremmel bővült. Ezek közé tartozik a Cannavacciuolo Vineyard, a Pisa tartományban található Casanova di Terricciola étterem, amelynek élén a fiatal séf, Marco Suriano áll.. Szintén említésre méltó a Vulcano szigetén található I Tenerumi vegetáriánus étteremnek adott csillag, amely a fenntarthatóbb konyha iránti elkötelezettségéért elnyerte a Michelin Zöld Csillagot is.

Fotó. facebook.com / I Tenerumi

19 új Michelin Zöld Csillag került kiosztásra

A Michelin Zöld Csillag a fenntarthatóság terén élenjáró vendéglősöket ismeri el. Az ellenőrök a Zöld Csillag odaítélésekor számos tényezőt vesznek figyelembe, többek között: a nyersanyagok előállítását, a munkaerő tiszteletben tartását és a helyi termelők támogatását, a hulladékcsökkentést és hulladékkezelést, az energiaforrások felhasználásának és a létesítmény környezetre gyakorolt hatásának minimalizálására irányuló intézkedéseket, és nem utolsósorban a fiatalok fenntartható képzését is.

Négy különdíj a Michelin Guide 2023 Italy válogatásában:

A Michelin Young Chef Awardot, amelyet egy olyan szakembernek ítéltek oda, akit generációja számára inspirálónak tartanak, Davide Guidara (I Tenerumi, Isola di Vulcano, Eolie) kapta.

Michael Falk és Eleonora Corazza (Apostelstube, Bressanone) kapta a Michelin Service Awardot a vendégekkel való szívélyes és figyelmes törődésükért.

Idén a Michelin Mentor Séf Díjat Enrico Bartolini (Enrico Bartolini at Mudec, Milánó) kapta szakmai eredményeiért és a fiatalabb generációkra gyakorolt pozitív hatásáért.

Stefano Quero sommelier (Condividere, Torino) nyerte el a Michelin Sommelier Awardot lenyűgöző szakértelméért és az egyedi bor-étel párosításaiért.

A 2023-as Michelin Guide Italy áttekintése:

- 12 három Michelin-csillagos étterem - ebből 1 új

- 38 két Michelin-csillagos étterem - ebből 4 új

- 335 egy Michelin-csillagos étterem - ebből 31 új

- 257 Bib Gourmand étterem - ebből 29 új

- 48 Michelin Zöld Csillaggal kitüntetett étterem - ebből 19 új

Összesen tehát 385 csillagos étterem található Olaszországban.

Forrásunk volt:

1

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram