Hirdetés
Hirdetés

A világ legjobb borai

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 11.
Itt az év vége, jönnek a listák. Éttermesek, ételesek, kütyüsök, borosok, minden van. Az éttermek közül már sokat szemezgettünk, most nézzük, milyen borokat szerettek a hozzáértők a világ különböző pontjain.
Hirdetés

Az egyik legnagyobb szaktekintély a témában a Spectator, mely minden évben egy egészen komoly kiadvánnyal áll elő a témában. Idén a lista élén Peter Michael „Au Paradis”-a áll 2012-ből. Az első három helyre amerikai bor került a Napa Völgytől Oregonig, megnéztük, hogy látják az Újvilágban ezt a témát. Egyelőre még csak borászati rangsorokat találtunk. A The Daily Mail szerint egyértelműen Kalifornia a befutó.
Hajózzunk Európába, mégis az az igazi. Az olaszoknál és a franciáknál szintén születettek listák. A taljánok borai például ilyenek James Suckling világhírű borkritikus - a Wine Spectator volt főszerkesztője - szerint. A franciák itt sem bíztak semmit a véletlenre, ők maguknak állították össze a számukra legfontosabb 100 palackot. Persze, októberben már napvilágot látott a magyar változat is, de azt már tutira mindenki ismeri.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram