Hirdetés
Hirdetés

A világ legfontosabb gasztrofotós díjáért egy magyar is versenyben van

SZERZŐ: Igor
2015. október 2.
Az Arcok rovat
támogatója a
Október 22-25. között rendezik meg a világ egyik legfontosabb gasztrofotó fesztiválját Dániában. A rangos mustra történetében először magyar is versenyez a fődíjért. Pintér Árpádot kérdeztük.
Hirdetés
imP_A_GREYge2

„Gondolataim átjönnek a képeimen” - ezt egy gasztrofotós valósan mondhatja?
 Nem akarom túlmisztifikálni az ételfotózást. Sokszor azon áll, vagy bukik a minőség, hogy mennyire tudsz kommunikálni a megrendelővel. Jó, ha bíznak benned, és elhiszik, hogy jót kapnak. Gondolom, jó természetem lehet, mert háklisabb ügyfelekkel is kijövök, ez meglepően fontos tud lenni egy munkánál. Nem egy mennybemenetel egy egész napot átdolgozni valami munka elején történt összezördülés után. Érteni kell, mit akarnak látni, és lehetőség szerint ötvözni a saját elképzeléseddel. Hallottam olyan fotózásokról, ahol egymás torkának ugrottak, mivel mindenki jobban tudott mindent. Azt nem tudnám élvezni, pedig az a legfontosabb.
Mondunk egy gasztro Oscárhoz hasonló kérdést: egy esetleges díjjal felkerülünk a gasztrofotó térképre 🙂, na de mi van itthon? Ahogy hazai gasztroboomról beszélünk x éve, ezt követte a hazai gasztrofotó boom is?
Egyre többen fotóznak, már elérhető mindenki számára, és már nem is olyan drága. Némi kreativitással, megtanulhat fotózni mindenki, aki akar. Persze ennél jóval összetettebb, de a piac nyitott. Nincs szakmai érdekképviselet, sem szakszervezet. Szóval, aki komolyan gondolja, az akár meg is tud belőle élni, de nem könnyű kenyér.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram